30 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Astăzi, 13 liceeni din Craiova s-au întâlnit cu 13 elevi bulgari în localitatea Archar, din Bulgaria (județul Vidin), pentru o săptămână de activități care să le deschidă oportunități noi de dezvoltare profesională ori de angajare în domeniul turismului. 

Amânat cu aproape un an din cauza pandemiei de Covid 19, proiectul ”Povești de călătorie – În căutarea identității” a fost lansat astăzi, odată cu începerea primei mobilități. Este un proiect bilateral, implementat de Asociația CREEAZĂ ROMÂNEȘTE din Craiova, în parteneriat cu Business Innovation for Career Development din Archar, Bulgaria, prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Proiectul, la care participă 26 de tineri – 13 din Bulgaria și 13 din România – cuprinde două mobilități, una de 7 zile, desfășurată în Bulgaria – aflată acum în derulare – și una de 12 zile, care va avea loc în luna septembrie, în Craiova, dacă situația pandemică o va permite.

Rezultat preconizat – suveniruri inspirate care să încânte turiștii din Dolj și Vidin

Stabilit încă din anul 2019, atunci când cei doi parteneri au elaborat și depus candidatura, scopul proiectului este valorizarea potenţialului creativ și antreprenorial al tinerilor, prin cunoașterea identității culturale din România și Bulgaria, participând activ la viața socio-culturală a comunității, prin realizarea unei colecții de obiecte-suvenir care să promoveze cele două regiuni vecine – Dolj și Vidin.

Cu alte cuvinte, în cadrul activităților din cele două țari, cei 26 de tineri vor afla informații utile de la specialiști locali din domeniul antreprenoriatului, turismului, artei, își vor dezvolta abilitățile creative, de organizare, de lucru în echipă și vor realiza împreună, în cadrul unor ateliere, o colecție de suveniruri care să promoveze Vidinul și Doljul, două județe care, cel puțin din punct de vedere al turismului, duc lipsă de o promovare corespunzătoare.

Așadar, zilele acestea, cei 26 de participanți sunt inițiați, în Bulgaria, în tainele promovării turistice, în contextul țării gazdă. Află detalii despre legislatia în domeniul turismului din Bulgaria, condițiile economice și sociale ale comunității din Vidin, oportunitățile antreprenoriale oferite tinerilor. După această documentare, tinerii își vor schița propriile planuri de afaceri, precum și primele obiecte-suvenir, toate acestea urmând să fie finalizate în mobilitatea din Craiova. Să le urăm succes și inspirație, turismul din Craiova are nevoie de idei proaspete!

Obiectivele urmărite de cei 26 de tineri în proiectul ”Povești de călătorie – În căutarea identității” sunt:

1. Dobândirea și dezvoltarea abilităților de promovare a tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor din cele 2 zone, la 26 de tineri români și bulgari, prin identificarea celor mai sugestive imagini ale acestora – din albume de arhivă, muzee, biblioteci, instituții de cultură.

2. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale la 26 de tineri români și bulgari, prin identificarea unor metode de realizare a suvenirurilor și prin identificarea de oportunități de comercializare a acestora, pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.

3. Consolidarea competențelor dobândite de cei 26 de tineri prin alcătuirea câte unei colecții de suveniruri pentru fiecare țară și prezentarea acesteia în cadrul unor evenimente de promovare de interes local, regional sau național, în România și Bulgaria.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares