3 decembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Vicepremierul Liviu Dragnea a venit cu veşti bune la Craiova. Dragnea a anunţat că proiectul privind stadionul Ion Oblemenco intră în linie dreaptă.

“Licitaţia de proiectare şi execuţie estimăm să înceapă în această lună, în luna octombrie. Zilele următoare, pe 6 octombrie e comisa interministerială de avizare urmând ca imediat după această comisie să se aprobe prin hotărâre de guvern indicatorul tehnico-economic şi imediat după publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial demarăm procedura de licitaţie pentru realizarea proiectării şi execuţiei acestui obiectiv”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea. “Acoperişul, în opinia noastră şi a specialiştilor conferă o imagine arhitecturală exterioară unică a Complexului Sportiv Craiova”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Durata de proiectare a stadionului este estimată la 2 luni, durata de licitaţie tot 2 luni iar durata de execuţie a lucrării de 17 luni. Stadionul va avea o cpacitate de 30. 854 de locuri, 624 de locuri pentru presă şi 222 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa terenului va fi de 76.971 mp, suprafaţa construită la sol 21.720, 7 mp, suprafaţa desfăşurată este de 41.000 mp, suprafaţa desfăşurată a gradenelor de 21.400 mp, regimul de înălţime de p+4, înălţimea maximă fiind de 60 de metri.

Potrivit micapi.ro, terenul de joc este prevăzut cu gazon natural cu sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă, sistem de drenaj subteran, sistem automat de irigare, sistem de fotosinteză artificială, mobilier sportiv demontabil specific pentru meciuri de fotbal şi rugby, 4 tuneluri de acces pe teren de 6 metri lăţime, câte unu pe fiecare corp al stadionului. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă perimetral. Gradenele sunt făcute din beton armat şi sunt concepute în aşa fel încât din orice loc din stadion să existe vizibilitate perfectă a terenului de joc. Tribunele vor fi foarte aprope de suprafaţa de joc. Acoperişul asigură protejarea spectatorilor din tribune de ploaie, soare şi ninsoare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares