28 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Deși candidații au început să tureze motorele, alegerile locale sunt sub semnul înttebări sau mai exact depind de numărul R (indicele de transmisibilitate). Pentru septembrie sunt luate în calcul mai multe scenarii. Specialiștii de la graphs.ro au făcut o proiecție pentru luna alegerilor locale.

Proiectiile pentru urmatoarele 2 luni, pana pe 19 Septembrie, au fost facute folosind datele publice disponibile pana la 18 Iulie. In ultimele 2-3 saptamani s-au schimbat procedeele de externare a pacientilor (pacienti sunt externati dupa 10 zile daca raman asimptomatici), iar unii pacienti au inceput sa fie externati la cerere. Aceste schimbari au dus la o scadere a numarului de pacienti activi (estimati acum la cazurile noi din ultimele 22 zile fata de 25 zile cat erau in urma cu o luna). De asemenea, au dus la o crestere a numarului de cazuri noi. Aceasta se datoreaza, in parte, numarului crescut de persoane contagioase prezente in populatie, si posibil datorita cresterii transmisibilitatii.

graphs.ro

Cei de la graphs.ro au luat în calcul cinci scenarii aferente a cinci numere efective de reproductie Rt asumate a rămâne constante pînă la 19 Septembrie.

Daca indicele de transmisibilitate Rt ramane in jur de 1.1, un numar de aproximativ 2604 cazuri noi vor aparea pe 19 Septembrie. Numarul de internati ATI in acel moment este estimat in jur de 1578. Pentru scenariul mai grav cu Rt = 1.2, numerele ar fi si mai mari.


graphs.ro

Dacă proiecțiile 4 și 5 se confirmă puțin probabil ca alegerile locale programate pe 27 septembrie să mai aibă loc.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares