17 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

După primul an în Parlamentul României, deputatul PSD de Dolj, Alina Tănăsescu, poate veni în fața alegătorilor cu un bilanț pozitiv. Dacă aruncăm un ochi pe siteul Camerei Deputaților acolo unde se află sinteza activității parlamentare în legislatura 2016, putem spune fără a greși că Alina Tănăsescu s-a adaptat rapid la rigorile parlamenatare.

Activitatea Alinei Tănăsescu poate fi rezumată astfel:

14 luări de cuvânt în cinci ședințe, a inițiat 27 de propuneri legisaltive din care două promulgate ca legi și două proiecte de hotărîri. S-a aflat și printre semnatarii moțiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu.

Alina Tănăsescu face parte din Comisia juridică de disciplină și imunități până în iunie fiind vicepreședinte,  în noua sesiune parlamentară fiind aleasă secretar. Alina Tănăsescu face parte și din celebra comisie de modificare a legilor justiției, denumirea oficială fiind  „Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei”.

Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state:

Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia, Grupul parlamentar de prietenie cu Sultanatul Oman.

„Modificările care se aduc legilor Justiţiei sunt, de multe ori, cele propuse de asociaţiile profesionale”

„Pentru noi, parlamentarii PSD, autostrada sau drumul expres Craiova-Bucureşti, alături de construirea Spitalului Regional de Urgenţă, a reprezentat o prioritate absolută a mandatului încredinţat nouă de către doljeni. Mă bucur că, din acest punct de vedere, pot să spun că lucrurile au intrat pe un făgaş normal. Pentru drumul expres Craiova-Bucureşti sunt deja demarate procedurile specifice, urmând ca probabil anul viitor să se ţină licitaţia şi să se desemneze un câştigător. În ceea ce priveşte spitalul, am reuşit, alături de colegii mei, parlamentarii PSD, să readucem Craiova pe această listă scurtă a oraşelor care vor beneficia de construcţia unei unităţi sanitare de asemenea anvergură“.

„Din păcate, în aceste zile asistăm la numeroase dezinformări cu privire la activitatea acestei comisii speciale şi, o spun cu părere de rău, de multe ori se propagă numai neadevăruri despre propunerile pe care noi le facem cu privire la modificarea legilor Justiţiei. Aş da aici un singur exemplu, poate cel mai concludent. Am văzut colegi din opoziţie şi membri ai unor asociaţii neguvernamentale spunând că a fost propunerea parlamentarilor PSD ca preşedintele să nu mai poată refuza numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ei bine, adevărul este cu totul altul: Consiliul Superior al Magistraturii şi UNJR au venit cu această propunere! Iar noi nu am făcut altceva decât să le respectăm doleanţa. Vreau să subliniez că modificările care se aduc legilor Justiţiei sunt, de multe ori, cele propuse de asociaţiile profesionale ale magistraţilor sau de Consiliul Superior al Magistraturii şi sunt în concordanţă cu sugestiile Comisiei de la Veneţia”

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares