21 mai 2024
0 0
Read Time:4 Minute, 0 Second

CLAUDIU MANDA:  „Declanşarea programului “prima maşină” este un subiect care a fost lansat pentru prima dată la Craiova şi suntem mândri de asta. La vizita Ministrului Economiei, domnul Constantin Niţă a anunţat, când a vizitat Ford, că se gândeşte să îi propună premierului şi guvernului un program similar cu cel de la “Prima Casă”, care se va numi “Prima Maşină”. Asta înseamnă garantare din partea Guvernului de maxim 70% pe care poate să îl acceseze pentru achiziţionarea unei maşini. Valoarea maximă a achiziţiei maşinii şi pe care o vor sprijni este de maxim 50 de mii de lei. Mai este o obligaţie ca normele de dioxid de carbon să nu depăşească 110 grame pe kilometru, iar acest program se adresează tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani şi nu numai. Conform studiilor făcute de cei de la Guvern, mai mult de 50 la sută din cei cu vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani, deşi şi-ar dori să aibă acces la o maşină nu reuşesc. Aceasta este categoria de vârstă căreia i se adresează în special. Încă o dată spun că sunt bucuros că se derulează un astfel de proiect şi sunt bucuros că a fost lansată această idee la Craiova şi că cei care au fost acolo, ministrul cu secretarii de stat, cu echipa de la Guvern au reuşit să găsească soluţii pentru un astfel de proiect.

Al doilea subiect pe care vreau să vi-l prezint astăzi este legat de faptul că salariul minim, cât şi pensiile, dar şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap vor creşte. Este un nou model pe care premierul Victor Ponta, de când conduce Guvernul, l-a impus. Pe de o parte avem creştere economică şi pe altă parte solidaritate socială. Ce presupune lucrul acesta? Că banii pe care îi colectăm în plus, ca urmare a creşterii economice, a creşterii colectării, a atragerii de resurse către economia românească să fie distribuite către persoanele care au cea mai mare nevoie de ele. Şi am văzut cu toţii că au fost mărite salariile cele mai mici din învăţământ, au fost mărite salariile cele mai mici din sănătate. Pentru anul 2015, aşa cum este construit în acest moment proiectul de buget, vorbim de posibilitatea de a creşte pensiile cu până la cinci procente, vorbim de creşterea salariului minim şi vorbim de creşterea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap. Nu pot să vă spun toate cifrele în acest moment, având în vedere că se fac calcule, având în vedere că vorbim de proiectul bugetului de stat, că atunci când va fi votat acest proiect şi trimis către Parlament putem vom vorbi de cifre foarte clar. Însă pot să vorbesc despre o filozofie, aşa cum vă spuneam şi mai devreme, nu se întâmplă această ştire şi această veste doar pentru că este campanie electorală, ci acest lucru s-a întâmplat şi până acum. Am avut creştere economică sub Guvernul Ponta, ne dorim să continuăm această strategie cu Victor Ponta preşedinte şi un Guvern condus de această majoritate construită în jurul PSD-ului.

Al treilea subiect pe care voiam să vi-l spun este un subiect pe care l-am văzut şi în media naţională, Victor Ponta conduce în sondaje cu peste 15 procente faţă de al doilea clasat care este Klaus Iohannis. Am văzut sondajul “Avangarde” în detaliu, probabil că l-aţi văzut şi dumneavoastră. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidenţiale Victor Ponta ar avea 42%, iar Klaus Iohannis 28 la sută, urmat de Tăriceanu 8%, Elena Udrea 5%, Meleşcanu 4% şi alţii. În turul doi, având în vedere că s-ar putea califica Victor Ponta şi Klaus Iohannis este scorul de 57 şi 43%, pentru Victor Ponta. Şansele sunt foarte mari ca Victor Ponta să câştige alegerile, aşa cum arată sondajul. Ne dorim ca Victor Ponta să câştige alegerile şi în turul 1, dar mai ales în turul 2, să avem un preşedinte al României un om tânăr, un om care uneşte, nu dezbină, un om care vrea să facă totul diferit faţă de ce a făcut Traian Băsescu. Pentru noi este interesant că domnul Iohannis face exact ce am văzut şi la Traian Băsescu şi anume că sfidează justiţia. Am văzut declaraţia domniei sale care spune că indiferent ce vor spune cei de la ANI, dacă este sau nu incompatibil, dânsul va merge mai departe cu campanie deşi cei din justiţie încă nu s-au pronunţat. Declaraţii de genul acesta am mai văzut doar la Traian Băsescu şi se pare că vom avea, probabil un turul doi intre Victor Ponta şi un Traian Băsescu cu altă faţă, indiferent că va fi Monica Macovei, Elena Udrea sau Klaus Iohannis. Toţi, cum se spune în popor: “se adapă de la acelaşi izvor” a declarat preşedintele Organizaţiei Judeţene Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares