21 mai 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

Pe 24 februarie, la ora 5.m. ora Kievului, ne-am trezit într-o nouă Ucraină și într-o lume nouă.

Lumea care ne-a fost impusă. O lume care trăiește nu conform legilor, ci în conformitate cu „conceptele” de gopniki cu arme nucleare.

Teritoriul Ucrainei este clar vizibil pe harta acestei lumi.

Aceasta este o hartă a atacurilor cu rachete efectuate de Rusia – de la regiunea Lugansk la Ivano-Frankivsk, de la Sumy la Harkov, de la Herson la Kolomyia, de la Kryvyi Rih la Lutsk.

Astăzi suntem uniți de iubire și ură – iubirea pentru libertate și ura față de Rusia lui Putin împreună cu dictatorul său, majoritatea ascultătoare și „zgârieturile spirituale”.

Singura noastră „vină” este că vrem să fim stăpâni în casa noastră – să căutăm o cale, să facem greșeli, să corectăm greșelile, să construim viitorul fără a ține cont de fobiile și complexele vecinului nordic.

Timp de opt ani, Ucraina se află în clubul țărilor care au cunoscut o „îmbrățișare frățească” a Rusiei.

Până la ora 5 a.m. pe 24 februarie, aceste „îmbrățișări” au fost deghizate penibil în „hibriditate” și „ichthamnet”.

Măștile au fost acum abandonate.

Răul și-a arătat paharul descoperit al lumii. Pentru a spune că „nu totul este atât de clar”, astăzi pot doar cei care și-au pierdut în cele din urmă capacitatea de a vedea și analiza.

Ce să facem atunci când rachetele cad asupra orașelor noastre?

Amintiți-vă de discursul premierului britanic Winston Churchill, pe care l-a ținut la 3 mai 1940, după ce Marea Britanie a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Mă întrebați, care este cursul nostru politic? Voi răspunde: să ducem război pe mare, pe uscat și în văzduh, cu toată puterea și puterea pe care ne-o dă Dumnezeu; să poarte război împotriva unei tiranii teribile care depășește orice crimă umană. Iată cursul nostru.

Ați putea întreba, care este scopul nostru? Pot răspunde într-un singur cuvânt: victorie, victorie cu orice preț, victorie, în ciuda tuturor ororilor, victorie, indiferent cât de lungă și dificilă este calea; Fără victorie nu va fi viață”.

Pe 24 februarie, la ora 5.m., împreună cu primele rachete rusești care au căzut pe teritoriul Ucrainei, epoca post-adevăr s-a încheiat pentru lume.

Împreună cu preocupările sale hibride, omisiuni și fraze care nu obligă la nimic.

Astăzi totul este fără echivoc. Este timpul pentru simplitate extremă și onestitate.

Războiul dezlănțuit de Rusia este o crimă împotriva omului și a umanității, chiar dacă este numită de o mie de ori o „operațiune specială”, „denazificare” și „constrângere la pace”.

Dictatura și democrația nu au nimic în comun.

Și dacă lumea nu-și dă seama nici acum, ei bine, cu atât este mai rău pentru lume.

… La 26 iunie 1963, în fața Primăriei Schöneberg din Berlinul de Vest, președintele american de atunci, John F. Kennedy, a ținut un discurs care a intrat în istorie sub titlul „Eu sunt Berliner”.

Kennedy a zburat pentru a fi alături de locuitorii acestui oraș, care au fost separați de lume după construirea Zidului Berlinului de către mentorii spirituali ai lui Putin.

Iartă-ne speechwriters a președintelui american. Vom înlocui doar câteva cuvinte din acest text.

Iată un fragment din acest discurs, scris ca și cum astăzi și mai ales pentru noi.

Timp de 2.000 de ani, fraza a fost „Sunt cetățean al Romei”. Astăzi, în lumea liberă, ar trebui să sune astfel: „Sunt ucrainean”.

Sunt mulți oameni în lume care chiar nu înțeleg sau spun doar că nu înțeleg, care este cea mai mare problemă dintre lumea liberă și Rusia.

Să vină la Kiev.

Sunt cei care spun că Rusia lui Putin este ideea viitorului.

Să vină la Kiev.

Și sunt cei care spun că în Europa și oriunde altundeva putem coopera cu Rusia.

Să vină la Kiev.

Și există chiar și cei care susțin că da, Rusia lui Putin este un sistem al răului, dar acest lucru nu ne împiedică să cooperăm cu el în domeniul economiei.

Să vină la Kiev.

Toți oamenii liberi, oriunde locuiesc, sunt cetățeni ai Ucrainei.

Prin urmare, ca om liber, declar cu mândrie: „Sunt ucrainean!”

Sunt ucrainean! | Ukrayinska Pravda

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares