19 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

blaga_gorghiu_predoiu_54957600

PML susţine că săgeata orientată dreapta-sus încadrată într-un cerc format din douăsprezece stele sub care sunt amplasate

 iniţialele partiduluiar sugera electoratului că PNL este un partid mai european decât alte partide. ‘În urma examinării Hotărârii nr. 6 din 7.04.2016 emisă de Biroul Electoral Central, Partidul Mişcarea Liberală constată ca există un semn electoral depus la BEC care nu respectă legislaţia în vigoare. Mai precis, este vorba despre semnul electoral al Partidului Naţional Liberal, respectiv săgeata orientată dreapta-sus şi încadrată într-un cerc format din douăsprezece stele. Sub cerc, este amplasata şi prescurtarea denumirii partidului, adică iniţialele PNL. Evident, cele douăsprezece stele de pe semnul electoral fac trimitere la cele douăsprezece stele de pe drapelul Uniunii Europene (…) Nu ne îndoim ca scopul folosirii de către PNL a celor doisprezece stele este de a sugera electoratului ca dânşii sunt un partid european, probabil mai european decât alte partide care nu folosesc însemnele Uniunii Europene’, se afirmă în comunicatul partidului semnat de preşedintele Horaţiu Buzatu, candidat la Primăria Craiova.

Mişcarea Liberală susţine că, potrivit legislaţiei, denumirea integrală şi denumirea prescurtată, precum şi semnul permanent nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase, excepţie făcând partidele politice care sunt membre ale unor organizaţii politice internaţionale, acestea putând utiliza însemnul organizaţiei respective ca atare sau într-o combinaţie specifică.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares