26 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

La prima strigare practic nu are nicio șansă. PSD, PNL, UDMR și AUR au anunțat deja că nu susțin un cabinet Dacian Cioloș.

După desemnarea anunțată de către președintele Iohannis, toate privirile s-au îndreptat către PNL. Și reacția a venit pe facebook de la președintele partidului, premierul demis, Florin Câțu: Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vede prin desemnarea lui Cioloș primul pas spre anticipate: Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate! PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru! Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a lăsat să se înțeleagă că nu-l susține pe Cioloș: Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. E un mod de a face o apropiere destul de ciudată. Nu merge. Eu nu am datele necesare să vorbesc în acest moment și oricum dacă UDMR ar susține nu are majoritate trebuie să găsească și pe altcineva. Dar eu nu cred că va căuta la noi, va căuta unde are majoritate

George Simion, copreședintele AUR, i-a lăsat un mesaj lui Cioloș chiar la postarea în care cel din urmă anunța că este o mare responsabilitate desemnarea sa ca premier: Dar cine crezi că te votează? :))). Comentariul lui Simion a avut peste 14.000 de reacții.

Interesant este că prin vocea lui Cristian Ghinea useriștii au anunțat că în cazul în care PNL și UDMR refuză să facă parte din cabinetul Cioloș sunt hotărâți să vină în fața Parlamentului cu un guvern monocolor: Planul B este să mergem cu o formulă de guvern, un guvern suplu, cu un număr redus de ministere, un guvern care să-și asume ieșirea din criză și reforme și atunci ne prezentăm în Parlament și rămâne ca Parlamentul să decidă. Reamintesc un episod amuzant acum, retrospectiv vorbind, în februarie în acest an, când am prezentat PNRR în Parlament, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: «Domnule ministru, transmiteți domnilor Barna și Cioloș că PSD este gata să susțină un guvern minoritar USR». Nu știu dacă a vorbit serios sau nu, dar toate posibilitățile sunt deschise, noi nu avem negocieri cu PSD”

Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze

Rareș Bogdan-prim vicepreședinte PNL

Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine(n.r – azi) cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare

Dacian Cioloș, președinte USR
https://www.facebook.com/dacianciolos/videos/1040206496745406
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares