0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

Schimb de replici online între consilierul PNL Dan Cherciu și  primarul Lia Olguța Vasilescu pe tema proiectelor pe fonduri europene.

dc

”Absolut toate proiectele pe fonduri europene la care actuala administrație a tăiat sau urmează să taie panglica, adică Centrul Vechi, pasajele, parcarea subterană, reabilitarea linei de tramvai, canalizare și apă în cartiere etc. au fost gândite, înaintate spre aprobare, aprobate, unele semnate și începute sau aduse în stadii finale de către fosta administrație și Consiliu Local. Singurul proiect care a fost moșit și ar fi trebuit pus în practică integral de noua conducere a Primăriei, a fost anveloparea blocurilor. Eșec major! Doar ieri s-au șters din buget aproape 10 milioane de euro pt. că acest proiect nu mai poate fi finalizat până la sfârșitul anului, iar vina a fost aruncată pe locatarii blocurilor. Mă întreb, dacă s-ar fi dus o campanie de informare asupra avantajelor, li s-ar fi explicat oamenilor că pot avea locuințe reabilitate pe bani europeni, nu alta ar fi fost situația? Așa, am spus adio la 10 milioane de euro, acoperiți de 10 milioane de motive de ce nu s-a putut!”, a acuzat Dan Cherciu.

OLGUȚA: O să-l invit și pe Solomon la inaugurarea  Water Parc. E proiectul lui de suflet

cartier

A venit și replica primăriței: ”Observ o serie de atacuri gratuite ale PNL vis-a-vis de accesarea fondurilor europene de Craiova si de proiecte care nu ar fi ale mele, ci mostenite. As vrea sa fac cateva clarificari, pe care sa le retina si consilierii respectivi.

1. Craiova e pe primul loc in Romania la absorbtia de fonduri europene, deci nu se putea lucra mai bine, in conditiile legislatiei actuale.

2. Eu nu l-am auzit pe Solomon vorbind si nici nu am gasit proiecte depuse pentru: stadion, spital municipal, cartier nou de locuinte, parc de distractii, reabilitare Parc Romanescu, reabilitare termica, aductiunea firului 2 Izvarna, containere ingropate etc. Sunt proiecte 100 la suta actuala administratie si sunt proiecte foarte mari.

3. Proiectele gasite sunt urmatoarele: canalizare – apa care era facut de Consiliul Judetean Dolj, cele doua pasaje pe care nu mi le-am asumat, parcarea subterana care nu era finantata, Water Parc unde am anuntat ca il voi si invita pe Antonie Solomon la lansare fiindca e proiectul lui de suflet, centrul Multifunctional pe care nu mi-l asum ca nu l-as fi facut, linia de tramvai cu tot cu sistemul de semaforizare care e o porcarie (eu as fi facut giratorii si veti vedea ce inseamna cand vom trece pe proiectul lui), dar pe care l-am finantat, reabilitarea bulevardelor, de asemenea nefinantate si centrul vechi, din care nu a mai ramas nici 10 la suta din ce gandise el.

4. In ceea ce priveste anveloparea blocurilor. E un proiect gandit de noi si care trebuia sa se termine in 2015. Proiectul a stat blocat 1 an de zile in sertarul ADR. Nu am capatat explicatii logice de ce. Jumatate din blocuri sunt in lucru sau s-a finalizat licitatia si se vor termina in 2015. Pentru celelalte, am stopat licitatiile pentru ca stim ca nu e timp sa se termine pe ciclul 2007-2014, deci pana la finalul anului, si ar insemna sa puna municipalitatea toti banii. Ceea ce nu e posibil. Restul blocurilor vor fi anvelopate in 2016 pe ciclul financiar urmator al UE. 5.

Stiu ca nu le convine ca am facut TOT ce am promis si inca mult pe deasupra. Cetatenii vor aprecia la vot. De aprecierile lor nu am nevoie”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares