28 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 46 Second

Actuala filiala a PNL Dolj este dominată de membri ai fostei organizații PDL Dolj. Punctul de plecare în analiza la zi a organizației de la Dolj este că vectorii săi au interese divergente.

Președintele PNL Dolj, proaspătul deputat Ștefan Stoica, nu are niciun dinte împotriva lui Ludovic Orban. Ba mai mult situația s-ar putea să-i convină având în vedere că pe la colțuri se vorbea despre schimbarea iminentă din funcția de președinte. Așadar nu ar fi surprinzătoare poziționarea sa de partea fostului premier.

Un alt aliat de nădejde va fi deputatul Nicolae Giugea. Acesta a fost desemnat candidat la primăria Craiovei fiind susținut chiar de președintele PNL în ciuda opozitiei unor membri din filiala care îi vedeau mai potriviți pe Ionuț Stroe sau Marian Vasile. De altfel, Nicolae Giugea l-a sprijinit pe Orban și la ultimele alegeri interne din PNL.

Și dacă tot am adus în discutie pe Ionuț Stroe, deși influența sa în organizație este mică, este o voce importantă totuși în PNL Dolj, să vedem cum se poziționează și fostul ministru de la Tineret și Sport. Să dezvăluim ca nu a fost propus de Orban în guvernul PNL fiind impus pe filieră prezidențială. Așadar Ionuț Stroe va sta în expectativă așteptând un semnal.

La fel și proaspătul liberal de Dolj, general în rezervă Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

De partea lui Rareș Bogdan va fi în mod cert președintele PNL Craiova, Marian Vasile. Acesta are suficiente motive pentru a se plasa alături de Bogdan în confruntarea cu Ludovic Orban. Vasile a ratat pe linie toate oportunitățile și nu s-ar putea spune că din vina lui. A vrut candidat la primărie, s-a mers cu Giugea, i s-a refuzat un loc eligibil la parlamentare și a ratat și funcția de viceprimar. Rareș Bogdan va miza pe influența lui Marian Vasile în filială.

Interesantă va fi și poziția europarlamentarului Marian Jean Marinescu. Acesta are o relația bună cu Blaga și Boc fiind de așteptat să se poziționeze de partea aripii reformatoare. Marijean are și un meci personal cu Orban. Fostul premier l-a pus pe locul 10 pe lista de europarlamentare, lucru care nu i-a picat deloc bine fostului prefect.

Până acum singurul lider de la PNL Dolj care s-a poziționat clar este Marian Irinei, consilier al ministrului Agriculturii.

Rares Bogdan – după nici măcar o zi ca membru în PNL, ofertat de cel pe care îl contestă astăzi (Ludovic Orban) devine #primvicepreședinte PNL – a doua poziție ca ierarhie în partid. Același Rares Bogdan ajunge pe listele PNL, obținând un loc de europarlamentar – cu același suport total al lui Ludovic Orban. Același Rareș Bogdan, cu același sprijin necondiționat al lui Ludovic Orban, ajunge liderul de grup al europarlamentarilor PNL în PPE. Astăzi, ca un șarpe crescut la sân, fără un gram de recunoștință, îl atacă pe cel care l-a promovat și l-a adus în marea familie liberală, primindu-l cu brațele deschise. Asta spune multe despre caracterul acestui individ. Tocmai cel care arată cu degetul și vorbește despre capete umflate, are astăzi capul cât al unui elefant, pe principiul: nu văd bârna din ochiul meu, dar văd paiul din ochiul celuilalt.

Fostul senator Mario Ovidiu Oprea deși ar avea motive să fie supărat pe Orban se va situa cel mai probabil de partea acestuia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares