23 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

În 2012, PNL și PSD candidau sub umbrela USL împotriva dusmanului de clasă numit PDL. Patru ani mai târziu, PSD candidează singur, PNL a fuzionat cu PDL iar Traian Băsescu și-a făcut partid.

usl

Edificator pentru zbuciumul din acesti patru ani este o privire rapidă pe lista USL Dolj din 2012. Au candidat atunci din partea USL – Valeriu Zgonea, Petre Petrescu, Ion Călin, Claudiu Manda, Florentin Gust, Cosmin Enea, Mihai Voicu, Daniel  Iane, Nicu Vasilescu, Ionuț Stroe – la Camera Deputaților și Mircea Geoană, Florea Voinea, Mihai Fifor,  Cristiana Anghel, Mario Ovidiu Oprea.

oprea-rosu

În 2014, se rupe USL. La alegerile europarlamentare PSD și PNL candidează separat. Este momentul în care liberalilor începe să le pută cam tot ce face PSD. Aliați de nădejde în campania din 2012, pesediștii și liberalii încep să-și dea la gioale.

stroe-fifor

La Dolj, deputatul Cosmin Enea trece cu un contingent important de primari de la PNL la PSD. O lovitură devastatoare pentru organizația condusă de Mișu Voicu.

manda-enea-psd-pnl-primari-jpg-1

 Schimbările continuă, Antonescu propune fuziunea cu PDL, după care este împins în afara partidului. Își dă demsia și se retrage, candidatul noului PNL fiind Klaus Iohannis, cel care va fi și ales președinte.

iohannis

Mircea Geoană și Florentin Gust sunt excluși din PSD. Ulterior, formează PSRO, partid care eșuează lamentabil la alegerile locale din vară iar la parlamentare nici nu se înscrie în bătălia electorală.

geoana

Petre Petrescu se desparte de PSD. Până să candideze din partea PRU are scurte popasuri pe la PSRO și PMP.

petre

Valeriu Zgonea este exclus din PSD, pierde șefia Camerei Deputaților. Nu se înscrie în niciun partid politic. Pe la colțuri se șoptește că ar fi în cărți pentru șefia SIE.

zgonea vot

Mihai Fifor se desparte de PSD Dolj și candidează de la Arad. Este ales președinte al Consiliului Național al PSD.

fifor-national-arena

Florea Voinea este interzis de la centru să candideze pe listele PSD Dolj. Își dă demisia și candidează de la ALDE.

florea-voinea

Mihai Voicu părăsește PNL Dolj, devine președinte la PNL sector 1 și candideză din partea PNL Diaspora.  Cristiana Anghel nu mai prinde lista de la ALDE Dolj și candidează la Covasna. Nicu Vasilescu a fost condamnat cu executare iar Daniel Iane nu a mai candidat pentru un nou mandat. La fel și Cosmin Enea.

voicu

 Claudiu Manda si Ion Călin, candidează din partea PSD, iar Mario Ovidiu Oprea și Ionuț Stroe din partea PNL.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares