POLITICA

Deputatul PSD de Dolj, Florinel Stancu: PSD își respectă promisiunile față de români

În 2019, Guvernarea PSD-ALDE a debutat cu câteva măsuri de protecţie socială ce au consecinţe pozitive pentru o categorie a societăţii care aşteaptă să-i fim alături. Indemnizaţiile primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război se majorează şi ajung pentru o parte din beneficiari la valori de peste o mie de lei.

Persoanele încadrate în gradul I de invaliditate vor avea o indemnizaţie lunară de 1500 de lei faţă de 259 de lei cât primeau până la intrarea în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr.103/2018. În cazul persoanelor încadrate în gradul al II-lea de invaliditate indemnizaţia lunară este de 1000 de lei faţă de 131 de lei, iar pentru gradul al III-lea de invaliditate majorarea este de la 196 la 900 de lei pe lună.

Pentru veteranii de război şi văduvele care nu s-au recăsătorit indemnizaţia lunară creşte de la 161 la 600 de lei. Este vorba de o majorare, în medie, de aproape cinci ori a acestor indemnizaţii, iar economia nu a suferit colapsul mult aşteptat de opoziţie. Măsurile de protecţie socială propuse au consecinţe pozitive pentru aceste categorii de persoane şi sunt menite să le permită menţinerea unui nivel de trai decent. Ele reprezintă, dacă doriţi, răspunsul nostru de recunoştinţă, de încurajare, o nouă promisiune dusă la îndeplinire.

De asemenea, ţin nespus să le amintesc cetăţenilor noştri care muncesc şi susţin economia ţării că începând cu 1 ianuarie 2019 salariul minim pe economie a crescut de la 1900 de lei la 2080 de lei brut. Persoanele cu facultate care au cel puţin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariul minim brut 2.350 lei lunar.

O altă măsură care intră în vigoare în acest an este cea care le permite angajatorilor să le dea salariaţilor tichete culturale lunar. Biletele de valoare vor putea fi folosite la plata abonamentelor sau biletelor la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri sau cărţi, manuale şcolare şi filme. Prin acest proiect intenţionăm să majorăm consumul de cultură al românilor.

Aceste câteva măsuri pe care le menţionez aici fac parte dintr-o serie mult mai mare de realizări. Ele demonstrează încă o dată faptul că ne respectăm cuvântul dat românilor în urmă cu doi ani.

 

Florinel Stancu, deputat PSD

0 Shares