Despre alegerile locale/Episodul doi/ USRPLUS și iluzia de la europarlamentare/ Zero primării în Dolj

USRPLUS este de departe marele pierzător la aceste alegeri locale. Nu au făcut pragul de 7 la sută pentru a intra în Consiliul Județean Dolj și nu a reușit să câștige nici măcar o primărie din cele 111 localități. Scăderea față de europarlamentare este de zece procente: de la 16,95 la sută în 2019 la 6,7 în septembrie 2020. La Craiova, USRPLUS a obținut jumătate din scorul de la euroalegeri ( 29 la sută față de 14 la sută la locale)

De altfel, Alianța USRPLUS Dolj avut candidați la funcția de primar decât în 33 de localități. Scorul slab luat de USR pe județ este explicabil având în vedere faptul că deputatul Prisnel a ținut închisă ușa partidului, singur său țel fiind câștigarea unui nou mandat de parlamentar. Deja este de notorietate divergențele cu PLUS Dolj legate de candidatul la Primăria Craiova, surse din partid susținând că Prisnel a avut același comportament și pe perioada campaniei electorale scorul lui Lucian Săuleanu fiind cu 2-3 procente mai mic decât cel al alianței. Rămâne de văzut dacă alegerile parlamentare îl prind pe deputatul Prisnel la șefia partidului.

16, 95 la sută a înregistrat Alianţa USR PLUS la alegerile euroaparlamentare din 2019. La Craiova USR-PLUS a cîștigat euroalegerile cu 29 la sută.

0 Shares

Related Posts