14 iulie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Conducerea Liceului „Voltaire” face apel la calm și speră că profesorii celor două unități de învățământ își vor putea concentra eforturile pentru asigurarea unui mediu educațional de calitate.

Comunicat de presă

Liceul „Voltaire” din Craiova, unitate de învățământ preuniversitar de stat intrată în rețeaua școlară începând cu anul 2016, aduce la cunoștință faptul că în data de 28 august 2018 s-a pus în aplicare HCL 282/28.06.2018, potrivit căreia Primăria Municipiului Craiova dă în administrarea unității noastre de învățământ clădirea  situată pe strada Electroputere, nr. 21, în scopul folosirii acesteia drept sediu.

            Bunurile Colegiului „Ștefan Odobleja” aflate în interiorul pavilionului predat către Liceul „Voltaire” pot fi preluate, în prezența delegaților Primăriei, pe baza documentelor de inventar deținute de administratorul de patrimoniu al Colegiului.

            Suntem încrezători că în următoarea perioadă cadrele didactice ale celor două unități de învățământ își vor putea concentra eforturile pentru asigurarea unui mediu educațional de calitate, în beneficiul elevilor și ne exprimăm, pe această cale, dorința de normalitate și colaborare. În acest sens, ținem să subliniem că nu considerăm că există un conflict între Liceul „Voltaire” și Colegiul „Ștefan Odobleja”, ci mai degrabă o năzuință comună, aceea de existență a unui cadru propice pentru buna desfășurare a actului educațional. Sperăm, așadar, ca orice eventuale neînțelegeri cu personalul și elevii Colegiului „Ștefan Odobleja” să poată fi preîntâmpinate prin dialog.

            Menționăm că intrarea în posesia spațiului destinat Liceului „Voltaire” nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, ISJ Dolj și Instituției Prefectului, care au organizat deplasări pe teren și ședințe de mediere cu toate părțile implicate. Pe parcursul demersurilor pentru transferarea dreptului de administrare asupra pavilionului situat în str. Electroputere, nr. 21, către Liceul „Voltaire”, reprezentanții instituției noastre au participat la toate discuțiile care au avut ca scop soluționarea amiabilă și detensionarea situației apărute ca urmare a obiecțiilor ridicate de reprezentanții Colegiului „Ștefan Odobleja”. Nu am dat niciodată curs provocărilor, unicul nostru scop fiind să ne desfășurăm activitatea, astfel încât celor 346 de elevi ai Liceului „Voltaire” să nu le fie negat accesul la educație.

Liceul „Voltaire” este un proiect educațional unic în Craiova, care a luat ființă din dorința de a le oferi elevilor craioveni posibilitatea de a studia într-un liceu în limbi străine la standarde europene. Întrucât infrastructura școlară trebuie sprijinită, nicidecum descurajată, privim cu optimism spre viitor și suntem încrezători că liceul „Voltaire” va demonstra, în continuare,  prin rezultatele excelente ale elevilor săi, că este un proiect care merită susținut.

                                                                Director,

Prof.dr. Dorina Loredana POPI

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares