23 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Dosarul Fațada s-a făcut praf îninte de a ajunge la instanța pe fond. Tribunalul Bucuresti a constatat nelegalitatea rechizitoriului si grave nereguli comise in acest caz de procurorii anticorupție. Este vorba de Claudia Roșu, procurorul care a instrumentat cazul,  și procurorul Dănuţ Volintiru, cel care a verificat și confirmat rechizitoriul.  Judecătorii tribunalului București au exclus actele de urmărire penală efectuate de ofiterii de politie judiciară pe motiv că nu au avut delegarea procurorului. 

OLGUTA VASILESCU - RETINERE - DNA

Admite in parte cererile si exceptiile formulate de inculpatii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA si VASILESCU LIA OLGUTA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constata neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii cu referire la inculpatii PREDA RADU COSMIN si POPESCU ELENA DANIELA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp si art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUTA, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul (declaratie) formulat de Pârvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal. Incheierea motivata se va comunica procurorului care in termen de 5 zile de la comunicare trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 20.09.2016”.

olguta spital

„Am sperat in judecatori corecti si s-a facut dreptate! Nu stiu cati dintre voi ati crezut atunci cand spuneam ca dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a ma scoate din cursa electorala, in plina campanie. Va multumesc celor care ati crezut in mine si m-ati sustinut in cea mai grea perioada din viata mea! Si vreau sa ii multumesc si lui Ionut Parvulescu pentru modul in care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au inteles ca el a fost denuntator in cazul meu si ca m-a inregistrat. A dat o declaratie, luata in conditii ilegale de procuror, dupa cum a admis si instanta, si a fost inregistrat, la randul lui, de alta persoana, tot in conditii ilegale. M-am convins in aceasta perioada ca instinctul meu nu prea greseste atunci cand imi aleg prietenii…”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares