0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

DSP DOLJ spune că avizul dat către Salubritate Craiova SRL a fost o eroare. După cum se poate observa în aviz eroarea a fost semnată de cel puțin patru oameni printre care și directorul executiv.

Comunicatul DSP DOLJ

Urmare multiplelor sesizări din presa scrisă şi social – media legate de modul de dezinfecţie a scărilor de bloc, trotuarelor şi străzilor din municipiul Craiova, vă informăm următoarele:

În data 24.03.2020, Salubritate Craiova SRL a solicitat consultanţă la DSP Dolj cu privire la utilizarea unui biocid pentru acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc şi dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor. Personalul de specialitate care a analizat solicitarea a încadrat produsul biocid în altă categorie decât cea în care este clasificat în Registrul Naţional de Evidenţă a Produselor Biocide. Respectivul produs nu are indicaţie pentru dezinfecţia spaţiilor locuibile şi nici pentru dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor, ci este pentru uz veterinar. Avizul a fost eliberat, în mod eronat, în data de 25.03.2020.

În data de 31.03.2020, Inspecţia Sanitară de Stat din Ministerul Sănătăţii a dispus la nivel naţional un control tematic la producătorii, deţinătorii de avize și utilizatorii de produse biocide care se desfăşoară activităţi de dezinfecţie în perioada 01.04 – 29.05. 2020. În cadrul acestei acţiuni tematice de control, în data de 03.04.2020, inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Dolj au efectuat un control la SC Salubritate Craiova SRL şi au constatat că în cursul acţiunii de dezinfecţie a scărilor de bloc se foloseşte un biocid tip TP3, fără a se respecta aria şi indicaţia de utilizare precizate în avizul BIO emis de Comisia Naţională pentru Produse Biocide, ceea ce reprezintă contravenţie, conform legislaţiei în vigoare. Menţionăm că Salubritate Craiova SRL este autorizat pentru desfăşurarea activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, cunoscând modul de utilizare a biocidelor pentru aria de competenţă. Ca urmare s-a impus măsura sistării activităţii de dezinfecţie și sancţionarea contravenţională a unităţii.

Măsura s-a impus pentru a preveni producerea unor accidente în rândul populaţiei municipiului Craiova. În urma sesizării adresate de Primăria Craiova Instituţiei Prefectului Dolj, DSP Dolj a demarat o anchetă internă privind modul în care s-a răspuns la solicitarea de consultanţă a societăţii Salubritate Craiova SRL.

Rezultatul anchetei și măsurile luate vor fi comunicate la finalizarea cercetărilor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares