21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Procurorii cerecetează împrejurările prin care inspectorii DSP Dolj au dispus ieșirea din carantină a patru persoane ale căror rezultate nu sosiseră. Se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. 

„Din conţinutul actului de sesizare rezultă că în data de 28.03.2020 funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor G.M., G.P., G.P.I şi C.C., fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19. Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza jud. Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din mun. Craiova”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Perosane din străinătate fără interdicții

Procurorii au în lucru un alt dosar tot cu privire la inspectori din Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Aceștia sunt acuzați că nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, Potrivit procurorilor, reprezentanții DSP Dolj nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse” .

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares