19 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second
ECOSUD continuă hârjoneală cu Primăria, craiovenii fiind victime colaterale. Primăria  a respins majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor, Eco Sud SA a restricționat accesul la rampă a mașinilor Salubrității. 
Comunicat Primăria Craiova
„În cursul zilei de astăzi, 06 aprilie 2017, Primăria Municipiului Craiova a fost înștiințată, prin adresa trimisă de către operatorul SC Salubritate SRL, că SC Eco Sud SA, partener în asocierea cu Consiliul Local Craiova potrivit contractului nr. 17/2002, a restricționat accesul auto-gunoierelor operatorului nostru colector și transportator al deșeurilor din municipiul Craiova – SC Salubritate SRL, obstrucționând depozitarea corespunzătoare a deșeurilor provenite de la cetățenii Municipiului Craiova, fără a avea un temei legal sau prevedere legală.
Precizăm că Primăria Municipiului Craiova a respins majorarea tarifului de depozitare a deșeurilor, solicitat de către SC Eco Sud SA, la 26,07 euro/tonă fără TVA. Primăria Craiova face mențiunea că acest tarif nu a fost aprobat de autoritatea publică locală prin adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local, în sensul majorării tarifului de depozitare și care ar putea constitui fundamentul practicării tarifelor de depozitare în relațiile contractuale cu operatorul de transport și colectare, din cauza faptului că fundamentarea tarifului nu îndeplinește condițiile de legalitate și oportunitate din Ordinul Președintelui ANRSC 109/2007, acest lucru fiind transmis de reprezentanții autorității locale delegației SC Eco Sud SRL, în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Craiova, în data de 22 martie 2017.
Precizăm faptul că, în toată această perioadă – ianuarie-martie 2017, a existat o permanentă relație de colaborare și comunicare între reprezentanții Primăriei Craiova și SC Eco Sud SA, atât prin corespondență electronică, dar și prin întâlniri la sediul autorității locale, pe parcursul cărora reprezentanții SC Eco Sud SA nu au putut justifica diverse cheltuieli ale companiei mai sus menționate în calculul modificărilor de tarif solicitate. Primăria Municipiului Craiova consideră că SC Eco Sud SA, prin măsura adoptată în cursul zilei de joi, 06 aprilie 2017, se face răspunzătoare de tot disconfortul creat cetățenilor în mod abuziv, prin obstrucționarea depozitării deșeurilor de către SC Salubritate SRL
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares