23 iulie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

O noua fabrică din domeniul autoe se va construi la Craiova. Este vorba de  firma Wielpütz Automotive, din Germania, care a semnat , miercuri, contractul de închiriere a 3 hectare de teren în High-Tech Industry Park. Investiţia este de 10 milioane euro iar producţia ar urma să înceapă la 1 septembrie.

„Ne face mare plăcere să ne reîntâlnim cu reprezentanții firmei Wielpütz Automotive, din Germania, cu care am avut o serie de întrevederi la sfârșitul anului trecut, pentru că astăzi suntem în măsură să anunțăm construirea unei noi fabrici la Craiova, pe cea de-a doua platformă economică a Consiliului Județean Dolj, High-Tech Industry Park. Dintre toate investițiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi. Pentru noi, acest demers înseamnă foarte mult și doresc să-l asigur pe partenerul nostru din Germania de întreaga noastră deschidere și susținere.  Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă. În ceea ce privește High-Tech Industry Park, Consiliul Județean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuție a rețelelor exterioare de drumuri și de utilități, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei”, a spus Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

„Acest moment este unul deosebit de important, discuțiile au început în anul 2017 când am avut întâlniri cu conducerea companiei germane. I-am asigurat atunci de toată colaborarea noastră și de faptul că în Craiova există o tradiție în domeniul în care dânșii activează, nu numai prin prisma companiei Ford dar și a multor altor societăți sau foste companii de stat cum ar fi Fabrica de avioane, IUG sau Electroputere. Asta înseamnă pentru dânșii mână de lucru deja calificată. Le urez bun venit în Craiova!”, a declarat primarul Craiovei. Mihail Genoiu.

“Astăzi s-a încheiat licitaţia şi s-a semnat contractual de închiriere a unei suprafeţe de 30.000 mp în High Tech Park cu firma Wielputz din Hilden, poate cel mai important eveniment pe linie de investiţie din România, din ultimii doi ani şi jumătate. Alături de mine se află domnul Schlegel, CEO-ul companiei”, a menţionat Dan Daşoveanu, directorul general al High Tech Industry Park.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares