21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, că a discutat cu preşedintele ANI, Horia Georgescu, legat de cazul de incompatibilitate al deputatului PDL Ştefan Stoica, Zgonea arătând că acesta trebuie să-şi piardă mandatul.

”Mie nu-mi plac băieţii ăştia care se plimbă dintr-o funcţie în alta şi au ajuns în Parlament cu probleme din trecut, iar noi plătim întotdeauna”, a spus Zgonea. ”Ştefan Stoica este o problemă foarte delicată. Am decis să amânăm dezbaterea acestei informări, că nu este un raport al Comisiei juridice şi colegii mei m-au rugat să invit conducerea ANI pentru a ne uniformiza punctele de vedere. (…)Cred că data viitoare, colegii mei vor lua o decizie cu celeritate şi o s-o pun pe ordinea de zi cu prioritate şi vom lua act, după care vom publica vacantarea mandatului. Noi trebuie să respectăm legea şi nu trebuie să fim scut pentru niciun parlamentar. Domnia sa (Ştefan Stoica – n.r.) trebuie să plece din funcţie, este incompatibil”, a susţinut preşedintele Camerei.

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat de mai multe ori Senatului şi Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a senatorului PNL Daniel Akos Mora şi a deputatului PDL Ştefan Bucur Stoica, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a declarat incompatibili, deciziile instanţei fiind definitive.

mediafax

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares