23 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Cei care tranzitau punctul de frontieră de la Calafat plăteau o taxă de cinci euro. La final de tură fiecare vameș pleca acasă cu cel puțin 500 de euro. Vameșii erau urmăriți de anchetatori din 2022 în urma unui denunţ.

În datele de 21.11.2023, respectiv 22.11.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a 23 de inculpaţi – agenţi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită, dare de mită şi altele din Codul Penal. În cursul zilei de 22.11.2023 cei 23 de inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj emiţând în aceeaşi zi mandate de arestare pe o durată de 30 de zile pe numele agenţilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat. Totodată, învederăm faptul că pentru moment, pentru a nu fi periclitată buna desfăşurare a activităţii de urmărire penală, nu este oportun a fi comunicate alte informaţii, urmând ca imediat ce stadiul anchetei va permite, să fie emis un nou comunicat.

În data de 21.11.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împreună cu organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (S.J.A. Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vîlcea, Sibiu, Dîmboviţa, Hunedoara, Caraş-Severin şi Argeş), cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Fraţii Buzeşti” Craiova, au efectuat în această dimineaţă percheziţii domiciliare în 26 locaţii de pe raza judeţului Dolj, într-o cauză având ca obiect infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, respectiv luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi altele din Codul Penal, presupus a fi săvârşite de către mai mulţi agenţi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, în perioada 2022-2023.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares