16 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

Ultima zi a lunii martie a însemnat finalizarea unui important parteneriat în zona de educație dintre mediul privat și autorități locale. Primarul interimar Mihail Genoiu a participat, vineri, 31 martie 2017, la recepția unei investiții de 100.000 dolari în Laboratorul de Mecatronică al Colegiului Ștefan Odobleja, investiție realizată de către FORD România și susținută, în parteneriat, și de Primăria Municipiului Craiova, prin facilitarea reconfigurării spațiului în care se află Laboratorul.

Inaugurat în prezența lui John Oldham, Președinte Ford România și Director al Uzinei Ford de la Craiova, proiectul Laboratorului de Mecatronică a demarat în urmă cu 8 luni și a prevăzut dotarea acestuia cu cele mai moderne echipamente care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice și să înțeleagă mai bine industria contemporană de producție.

“Vreau să vă felicit pentru ceea ce ați făcut, să avem parte de cât mai multe momente de acest fel. Nu cred că există ceva mai frumos în a corela mai multe forțe, de a capacita cât mai multe instituții și de a face un lucru bun pentru comunitate și, în special, pentru elevi. Față de Colegiul Național “Ștefan Odobleja”, Primăria a fost foarte aproape încă din 2012, când un proiect pe care îl accesase liceul pentru un alt laborator fusese sistat pentru finanțare. În 2012, când doamna Primar Lia Olguța Vasilescu a preluat Primăria, a reînceput derularea acelui proiect și, la ora aceasta, este un proiect finalizat, frumos, prin care Primăria Craiova a finanțat un laborator modern. A fost o investiție pe fonduri europene la care s-a adăugat cota noastră de cofinanțare de peste 600.000 de euro și este unul dintre cele mai frumoase laboratoare ale școlilor din Craiova. Iar sprijinul Primăriei pentru Colegiul Național “Ștefan Odobleja” va continua, ca parte integrantă a interesului nostru permanent pentru educație”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul interimar al Municipiului Craiova.

La rândul său, John Oldham, Președinte Ford România, a precizat: „Am început acest proiect în urmă cu 8 luni și, cu ajutorul partenerilor noștri locali, suntem acum în poziția în care contribuim împreună la dezvoltarea viitoarelor generații de ingineri pe care îi va avea România. Investiția de aproape 100.000 de dolari pe care am realizat-o aici este datorată Ford Motor Company Fund, fundația corporate non-profit care oferă și susține investiții în comunitate și activități voluntare ale angajaților cu scopul de a le face oamenilor viața mai bună. Sunt încrezător că investiția noastră de aici le va da ocazia elevilor să ia parte la mai multe cursuri practice, un lucru extrem de important pentru viitorul acestora. Aș vrea să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri locali, furnizorilor și Primăriei Craiova pentru că ne-a ajutat să reparăm câteva zone esențiale ale Laboratorului, iar acest lucru ne-a permis să montăm toate aceste echipamente.”

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares