28 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Tehnicienii de la Stadionul „Ion Oblemeco”, asistați de o firmă din Olanda,  fac tot posibilul să aducă gazonul de pe arenă la un nivel la care să se poată desfășura meciul amical dintre România și Suedia. Imediat după meciul cu Astra, gazonul a fost supus mai multor operațiuni. „Facem tot posibilul ca la meciul cu Suedia să fie totul OK”, ne-a spus unul dintre muncitorii de la Oblemenco.

Ce spune CNI: 

– Gazonul a fost montat în toamna anului 2017. Ulterior instalării acestuia, suprafața de joc a întrunit, în urma testării cu aparatură omologată FIFA/UEFA, un punctaj suficient încât să ajungă la categoria D, categoria E fiind maximul posibil.

– Structura constructivă a suprafeței de joc din gazon natural respectă proiectul și standardele europene FIFA/UEFA pentru terenuri de iarbă naturală și condițiile EURO 2020, conform specificațiilor contractuale asumate.

– În scopul asigurării mentenanței, cât și a utilizării optime a instalației de fotosinteză, constructorul a încheiat un contract de asistență tehnică, cu societatea SGL B.V. din Olanda, mentenanță asigurată printr-un soft specializat. Precizăm faptul că acestă societate are sub supraveghere stadioane de renume din Europa, ca de exemplu : Allianz Arena, Borusia Dortmund, Paris Saint Germain, Manchester City, și nu numai.

– Pentru monitorizarea gazonului de pe stadion sunt montați senzori și camere de supraveghere, care urmăresc temperatura, umiditatea, expunerea la razele solare ale gazonului. Pe baza informațiilor primite se stabilește un program de mentenanță inclusiv a utilizării optime a lămpilor de fotosinteză. Astfel, utilizarea acestora se face profesionist, după un program bine stabilit rezultat atât din informațiile colectate din senzori cât și funcție de condițiile meteo. Săptamânal se primesc de la societatea din Olanda rapoarte cu parametrii agro-tehnici care sunt variabili în condițiile de exploatare a oricărei suprafețe de joc din gazon natural.

Menționăm că în ultima perioadă de pauză competițională au fost efectuate și alte operațiuni legate de mentenanța gazonului, cum ar fi:

– Administrare Zeolit 10 t;
– Administrare nisip cuarțos 22 t;
– Administrare fertilizanți în formă lichidă 30l/600 l apă;
– Administrare fungicide, insecticide și nematicide 30l/600l apă;
– Administrare fertilizanți solizi cu eliberare controlată 35gr/mp;
– Supraînsămânțare 41gr/mp;
– Vertidrenare a suprafeței de 4 ori;
– Periere de 8 ori bidirecțională;
– Monitorizare parametrii 24h/24h.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares