21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Pimarul Craiovei cere autorităților ca Maternitatea Spitalului Filantropia să nu fie transormată în unitatea de suport pentru COVID-19.

Comunicatul integral:

𝐀𝐏𝐄𝐋 𝐂𝐀𝐓𝐑𝐄 𝐀𝐔𝐓𝐎𝐑𝐈𝐓𝐀𝐓𝐈𝐋𝐄 𝐂𝐎𝐌𝐏𝐄𝐓𝐄𝐍𝐓𝐄!

La 24 de ore de când s-a lansat ideea că și Maternitatea Spitalului Municipal Filantropia trebuie să se transforme în spital suport pentru COVID-19, am fost asaltat cu mesaje și telefoane de la cetățenii craioveni, dar în special de la viitoare mămici care așteaptă să nască în viitorul imediat sau familii în așteptarea unui copil.

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐅𝐢𝐥𝐚𝐧𝐭𝐫𝐨𝐩𝐢𝐚, incluzând secțiile de Ginecologie și Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel național că dispune de condiții deosebite de dotare și spitalizare, dar și de o asistență medicală de excepție. Apelul acestor oameni disperați îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătății. Îl rog pe dl. Secretar de Stat Horațiu Moldovan să încerce să găsească și alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță.

De asemenea, Spitalul Municipal Filantropia găzduiește și o Clinică de Hematologie, care deservește pacienții din toată regiunea Olteniei. Reamintim faptul că municipalitatea craioveană, prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, a pus la dispoziția autorităților competente 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐚 (𝟒𝟑𝟔), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, strict pentru a prelua doar pacienții infectați cu coronavirus! Iar alte 164 paturi sunt pregătite, 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐚𝐧𝐝 𝐥𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝟔𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢, 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐞.

În aceste condiții, vă rog insistent să încercați găsirea și altor variante la spitale municipale din județul Dolj – Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu Băilești, Spitalul Orășenesc Segarcea, Spitalul Filișanilor, care pot deveni spitale suport pentru pacienții infectați de coronavirus.𝐒𝐮𝐧𝐭 𝐯𝐨𝐜𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐦𝐢𝐜𝐢, 𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐧𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧 𝐚𝐬𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐛𝐞𝐛𝐞𝐥𝐮𝐬, 𝐝𝐚𝐫 𝐬𝐢 𝐚 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐟𝐞𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 𝐛𝐨𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐧𝐠𝐞, care, în doar câteva ore, au tras un semnal de alarmă vizavi de posibila situație în care 𝐧𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐫.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1091709094527349&set=a.434905710207694
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares