19 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

După o vizită la CNI, primarul Mihail Genoiu a primit asigurări că stadionul va fi recepționat în septembrie, urmând ca din octombrie să se poată juca primele meciuri.

„Am făcut o deplasare la București, pentru a avea întrevederi cu mai mulți factori de decizie în ceea ce privește stadionul de fotbal. Astfel, după o documentare mai exactă, pot spune că data recepției a fost stabilită în Septembrie. În prezent, mai e de lucru la peluza Nord (care se va încheia în trei săptămâni), la interioare și la terenul de joc. Am fost asigurat, de asemenea, că FRF va omologa stadionul foarte repede, în doar două zile. Astfel, meciurile ar putea să se joace pe Oblemenco în Octombrie. Desigur, licitațiile pentru hotel și restaurant se pot întinde până anul viitor, dar aceste funcțiuni nu au rolul de a întârzia și competițiile sportive. În același timp, primăria va demara acțiunea de preluare a stadionului, imediat după ce CNI va finaliza recepția”, a anunțat primarul.

Stirea inițială

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat miercuri că nu poate avansa un termen de finalizare a noului stadion de fotbal pentru că mai este mult de lucru la finisaje și trebuie făcută o diferență clară între momentul de finalizare, al recepției, și cel de inaugurare de către primărie.

„Stadionul nu va fi finalizat la 21 iulie, pentru că mai sunt destul de multe de lucru. Am făcut o vizită acolo, am intrat în toate spațiile tehnice, în saună, în vestiare, în cele destinate conferinței de presă, în sala special amenajată pentru traducere, în lojile speciale etc. și pot să spun că se lucrează la finisaje, ceea ce este foarte dificil și este foarte mult de lucru. Am apreciat că se lucrează cu materiale de cea mai bună calitate, mai ales în partea de automatizare, ceea ce nu se poate vedea pe multe șantiere. Sper că și manopera va fi pe măsură. La partea de gazon, pe o parte din teren se monta degivrarea, pe altă parte se lucra la partea de drenare, după care urma partea de degivrare. Lucrările avansează, dar sunt destul de meticuloase. Trebuie făcută diferențierea foarte clară între momentul în care CNI face recepția la stadion de la constructor și momentul în care se face inaugurarea”, a spus Genoiu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu întotdeauna proiectul general este capabil să prevadă toate detaliile de funcționare. Primăria nu este parte contractuală în acest proiect, eu vizitez acest șantier în calitate de viitor administrator sau reprezentantul proprietarului acestui stadion. Dacă eu aș fi CNI, nu aș forța să îl iau cât mai repede, aș forța să îl iau perfect, pentru că orice forțare de preluare de la un constructor riscă să nu aducă toate amănuntele care sunt sau care ar putea să apară. Nu pot să vă dau niciun termen de finalizare a stadionului”, a subliniat edilul Craiovei.

„Primăria, ca să facă o procedură pentru a fi concesionate, va trebui să aibă stadionul în proprietate. Deci există două termene: cel de recepție a lucrărilor de către companie și cel de inaugurare de către primărie. Din momentul în care avem stadionul în proprietate, va dura o perioadă până când el va fi finalizat”, a mai afirmat primarul Craiovei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares