28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Și primarul în funcție a reacționat după convocarea făcută de consilierii PNL-USR.

„O administrație se conduce după lege, nu după ureche și nici din sedii de partid. Convocarea Consiliului Local pentru depunerea jurămintelor consilierilor locali supleanți nu se poate face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor de către Judecătoria Craiova. Acest lucru se va întâmpla astăzi la ora 14:00, motiv pentru care, la ora 14:01, voi face convocarea ședinței extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova, respectând prevederile articolului 134, aliniatul 4 din Codul Administrativ. Orice altă încercare de a convoca o ședință a Consiliului Local înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanți de către Judecătoria Craiova este în afara legii. Nimic nu poate fi mai urgent pentru o comunitate locală decât învestirea funcției de primar, viceprimari și consilieri locali”, a punctat primarul în funcție.

„Unul dintre consilierii locali se află în izolare la domiciliu”.

Postarea se încheie cu un P.S. interesant: Am luat la cunoștință că unul dintre consilierii locali se află în izolare la domiciliu, iar un auto-propus lider al majorității consilierilor a solicitat votul cu urna mobilă pentru alegerea viceprimarilor, lucru cu care suntem de acord și pe care i l-am și comunicat. Dorința mea este de a avea cât mai rapid Primar, un Consiliu Local complet și Viceprimari în funcție, motiv pentru care voi convoca ședința Consiliului Local de îndată pentru vineri, 13 noiembrie, la ora 10, și invit toți consilierii locali să fie prezenți pentru a da legitimitate cât mai urgent conducerii orașului alese în mod democratic.

UPDATE: Primăria Municipiului Craiova anunţă convocarea de către Primarul în funcție, Mihail Genoiu, a unei ședințe de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova pentru data de vineri, 13.11.2020, ora 10:00, pentru depunerea jurământului Primarului ales al Municipiului Craiova și al Consilierilor Locali supleanți, validați de către Judecătoria Craiova. Convocarea ședinței Consiliului Local nu se putea face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanți de către Judecătoria Craiova, spun reprezentanții Primăriei.

Ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local Municipal din data de 13.11.2020, ora 10.00, va fi:

  1.        Depunerea jurământului de către supleanţii ale căror mandate au fost validate
  2.         Depunerea jurământului de către Primarul Municipiului Craiova, dna. Lia Olguța Vasilescu
  3.         Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă al Consiliului Local al Municipiului Craiova
  4.         Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii Comisiei de validare și numărare a voturilor
  5.         Proiect de hotărâre privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Craiova
  6.         Proiect de hotărâre privind alegerea viceprimarilor municipiului Craiova.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares