22 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Un comunicat DNA a încins atmosfera politico-administrativă din Craiova. Fostul viceprimar al Craiovei, doctorița Cristina Calangiu, a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii anticorupție din Craiova. Acuzația: „trafic de influență, în formă continuată (9 acte materiale)”.

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 aprilie 2015, a inculpatei CALANGIU CRISTINA MARIANA, viceprimar al municipiului Craiova, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (9 acte materiale). 

În ordonanța de reținere se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: În intervalul 2007-2014, perioadă în care inculpata Calangiu Cristina Mariana a ocupat funcțiile de manager al Spitalului Clinic de Urgență nr. 1 Craiova (în perioada 2006-2009), respectiv, viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 2012-2015), printr-un intermediar, a pretins și primit sume de bani, cuprinse între 15.000 lei și 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenți medicali, respectiv infirmieri, la unități spitalicești de pe raza municipiului Craiova. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.  Inculpatei Calangiu Cristina Mariana i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca la data de 15 aprilie 2015 să fie prezentată Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

O primă observație după parcurgerea comunicatului este că avem de a face cu un denunțător. Este vorba de același denunțător din dosarul Țenea-Smarandache (mai multe detalii aici). Suma de 8000 de euro apare atât la Rodica Țenea, cât și la Cristina Calangiu.

A doua observație: înțelegem că procurorii DNA aveau date încă din 2007 că Cristina Calangiu lua șpagă dar abia în 2015 au reușit să încropească un dosar în baza unor denunțuri?

A treia observație: între 2009 și 2012 e puțin probabil ca Cristina Calangiu să fi luat șpagă și asta pentru că nu a ocupat nicio funcție publică.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares