17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Proiectată de arhitecul Radu Ionescu și subinginerul Petre Dragu în aprilie 1983, emblema cu leul era descrisă astfel de presa vremii: „Figura centrală a acesteia este un leu, simbol al puterii, ce se află şi pe stema judeţului Dolj, (…) iar litera U (iniţiala Universităţii), repetată concentric de cinci ori, semnifica cele cinci secţii ale clubului: fotbal, atletism, volei, tenis de masă şi handbal“. Iată şi explicaţia prezenţei leului pe stema judeţului Dolj: Leul este un simbol al Olteniei ca provincie istorică românească şi este un corolar al virtuţilor locuitorilor acestor meleaguri. Aşadar emblema clubului îşi are ca principală sursă de inspiraţie stema judeţului.

Universitatea Craiova și-a fixat drept principal obiectiv reînvierea spiritului alb-albastru! Redarea mândriei și demnității suporterilor olteni. De la reînființarea secției de fotbal în cadrul clubului mamă, obiectivele sportive au fost atinse. Echipa a promovat, iar acum se bate la podium, clasare pe care nu a mai atins-o de fix 20 de ani. Universitatea Craiova anunță suporterii că la ultimele două meciuri de pe teren propriu din acest sezon, cu CSMS Iași și CFR Cluj, alb-albaștrii vor purta stema cu leul imprimată pe tricouri. Totodată, la partidele din deplasare, din Giulești și de la Piatra Neamț, jucătorii Științei vor avea la piept  stema istorică a clubului mamă, CS Universitatea Craiova.

La conferința de presă din această după-amiază, Sorin Cârțu a spus: „Stema cu leul va fi un imbold în plus pentru ceea ce ne dorim. Mâine trebuie să fim lei și să câștigăm, să revenim la rezultatele cu care obișnuisem suporterii nu cu mult timp în urmă. Mi-a plăcut cum a decurs procesul de pregătire din această săptămână, îmi dă speranțe pentru un rezultat pozitiv“.

Despre meciul cu Iaşiul, conducătorul Universității a comentat: „Mi se pare normal ca Florin Prunea să se gândească la victorie. În retur, mi-a plăcut enorm cum a arătat Iașiul. E o echipă care a surprins tot fotbalul românesc. Trebuie priviți cu admirație și respect. Florin a fost portarul cu care am luat eventul în 1991. L-am avut și președinte, pentru o scurtă perioadă, la Iași. Se vede că face treabă bună acolo împreună cu Napoli. Rezultatele sunt mărturie. Întâlnim un adversar periculos“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares