23 februarie 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

2

Liderii organizației Dolj a PSD s-au declarat mulțumiți de rezultatul sondajelor realizate la ieșirea votanților de la urne, în cadrul alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, menționând că acesta prefigurează un scor electoral care permite social-democraților să formeze viitorul guvern.

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a afirmat, duminică seară, că, de la un obiectiv de minim opt parlamentari, organizația județeană poate ajunge la zece mandate, în urma redistribuirii. „Suntem foarte mulțumiți de rezultatul din această seară, de rezultatul exit-pollurilor, însă este foarte importantă numărarea voturilor, scrierea proceselor-verbale, întocmirea listelor finale, inclusiv distribuirea mandatelor. La nivel național, avem speranța să obținem 50 la sută dintre mandate, ceea ce înseamnă că PSD poate alcătui guvernul. Cert este că PSD, alături de ALDE, deține majoritatea în Parlament și vom avea împreună un guvern în care se vor regăsi reprezentanți ai celor două formațiuni politice, pentru că aceasta a fost voința românilor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat astăzi, indiferent de opțiunea politică pe care au exprimat-o, dar le mulțumesc în special celor care au votat PSD. În județul Dolj, rezultatele sunt mult mai bune decât cele de pe țară, așa a fost de fiecare dată. Ne luptăm în continuare să fim județul cu cel mai mare număr de voturi pentru PSD, cu cel mai mare procent și, probabil, cu cel mai mare număr de mandate de parlamentar, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat. În județul Dolj, vom obține din prima șase mandate de deputat și două de senator, iar câștigarea celui de-al șaptelea mandat la Camera Deputaților și a celui de-al treilea la Senat depinde foarte mult de rezultatele obținute pe țară. Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor din PSD pentru modul în care s-au implicat în campania electorală, echipelor de campanie și primarilor noștri. Îi mulțumesc doamnei Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, care a fost coordonatorul campaniei electorale, îi mulțumesc domnului Ion Călin, care a fost directorul acestei campanii. Este o victorie nu doar a PSD, ci a întregii Românii. Ne așteptăm la patru ani de prosperitate și la o creștere economică pe care românii o vor simți în buzunarele lor, nu doar în cifre”, a declarat Claudiu Manda, președintele PSD Dolj și candidat pentru Senatul României.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, care a coordonat campania electorală a PSD Dolj, apreciază că rezultatul scrutinului din 11 decembrie va fi unul istoric pentru organizația județeană. „A fost o lună de campanie foarte grea și o zi plină astăzi, o zi care încă nu s-a terminat pentru noi și care, probabil, se va încheia abia luni, în jurul orei 9.00, după ce vom avea toate procesele-verbale din secțiile de votare, pentru a vedea care este rezultatul real al PSD în județul Dolj. Ne așteptăm la un scor electoral cu cifra 6 în față, un scor istoric pentru PSD Dolj și care sperăm că va fi peste cel obținut de USL. Mai important decât orice rămâne, desigur, faptul ca, la nivel național, să avem un scor atât de bun încât să ne permită să formăm guvernul, chiar și într-un parteneriat cu ALDE. Doresc să le mulțumesc și eu tuturor cetățenilor Doljului și ai Craiovei, care s-au prezentat astăzi la urne într-un număr foarte mare și iată că suntem pe locul al treilea în România, în ceea ce privește prezența la vot. Aceasta înseamnă că a fost o campanie în care am mobilizat electoratul și le mulțumesc militanților noștri, care în ultima  lună s-au aflat zi de zi în localitățile din județ, astfel încât scorul PSD Dolj la aceste alegeri să fie unul foarte bun. Mergând zilnic în județ și întâlnindu-mă cu aproximativ 1.000 de oameni în fiecare zi, am putut constata în mod direct cât de multă speranță și-au pus în noi. Nu îi vom dezamăgi, sub nicio formă, și sunt unul dintre garanții faptului că toate angajamentele pe care ni le-am asumat în această campanie electorală vor fi duse la îndeplinire”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova și, totodată, candidat pentru Camera Deputaților.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares