30 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Din lista PNL lispește Crin Antonescu dar apare soția acestuia, Adina Vălean, actual europarlamentar.

Unul dintre cei mai buni europarlamentari români, liberalul Marian Jean Marinescu nu se regăsește pe o poziție eligibilă pe lista PNL. Marian Jean Marinescu a fost plasat pe locul 10 la europarlamentare, potrivit presei din Capitală care a prezentat o primă variantă a listei. Informația a ajuns și în organizația de la Dolj, surse liberale declarând pentru PUNCT OCHIT că europarlamentarul a fost destul de nervos la ședința de vineri seara a PNL Dolj. „Lista nu este bătută în cuie dar într-o primă variantă Marian Jean Marinescu apare pe locul zece”, ne-a declarat un lider liberal. Chiar dacă mai marii PNL susțin că mizează pe 10 mandate, greu de crezut că vor obține un scor cu cifra trei in față sau pe undeva pe acolo care să le perimită să trimită zece candidați la Bruxelles.

Lista PNL pe surse potrivit presei centrale:

1.Mircea Hava
2.Siegfried Mureşan
3.Vasile Blaga
4.Cristian Buşoi
5. Daniel Buda 
6.Adina Vălean
7.Gheorghe Falcă
8. Dan Motreanu
9. Vlad Nistor
10. Marian Jean Marinescu

Rămâne de văzut dacă primarii aflați pe lista PNL, Mircea Hava și Gheorghe Falcă vor merge la Bruxelles sau au fost puși din raționamente strategice să candideze.

Siteul specializat politico.eu a făcut o simulare privind euroalegerile din România, PSD este dat cu 10 mandate iar PNL cu 9. Sondajul este făcut înainte de anunțarea alianței USR-PLUS.

Marian Jean Marinescu este eurodeputat încă din 2007, având două mandate pline, 2009-2014, 2014-2019.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares