14 iulie 2024
0 0
Read Time:58 Second

Noul Master Plan pe Transporturi prevede demararea imediată pentru centurile ocolitoare a Balșului și Slatinei, anunță Cătălin Drulă, consilierul premierului Dacian Cioloș pe infrastructură și transporturi. Potrivit acestuia ar fi vorba de un segment de 30 de Kilometri care permite ocolirea celor două localități.

craiova pitesti

„M-am bucurat astăzi să văd că a fost inclusă în Master Plan, cu prioritate pentru demarare imediată, varianta ocolitoare a Balșului și Slatinei ca parte din viitoarea autostradă Pitești-Craiova. E vorba de un segment de autostradă de aproximativ 30 de kilometri care permite ocolirea celor două localități, cu beneficii foarte mari pentru traficul de tranzit. Este o idee pe care am avut-o în primăvară și (ca să mă verific că nu aiurez) am găsit și emailul din 1 aprilie (fără păcăleală) în care propuneam asta: (…) :  între timp, putem cîștiga foarte mult cu ideea construirii de bucăți de autostradă care reprezintă variante ocolitoare ale orașelor cu noduri la capete, spre exemplu centura Balș-Slatina”, a precizat consilierul pe facebook.

Potrivit studiului de fezabilitate realizat de CNADR, autostrada Craiova-Slatina-Piteşti va avea o lungime de 121,8 kilometri, patru benzi de circulaţie, câte două pentru fiecare sens de mers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares