22 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Poliția a publicat vineri detalii despre momentul în care a primit prima dată apelul despre atacatorul de la Universitate și cum s-a desfășurat urmărirea. Informațiile au fost furnizate de Vojtěch Motyka, director adjunct al serviciului de poliție penală și investigații al Direcției Regionale de Poliție. orașul Praga.

12.26 Vrea să se sinucidă, sună o femeie

Un martor sună la linia poliției spunând că un prieten i-a scris un SMS sinucigaș și că nu răspunde la apel. Patrulele de poliție răspund imediat la acest apel. În câteva minute, serviciile medicale și de pompieri ajung în satul Hostouň (unde locuiește tânărul).

12.42 Verificat de poliție

S-au adăugat informații de la criminalist că persoana suspectă de care este îngrijorat martorul vrea să se sinucidă și se duce în capitală. „Transportul public a sosit la Praga”, a declarat Aleš Strach, șeful departamentului 1 general al criminalității, Direcția regională a capitalei. orașul Praga.

12.47 Crimă în Hostoun

Patrula anunță descoperirea unui mort în Hostoun, iar în minutele următoare se adaugă că în casă a fost găsit un dispozitiv asemănător unui dispozitiv exploziv improvizat. Polițiștii au trimis la fața locului un pirotehnician, locuința este securizată.

13.03 Tatăl a murit

S-a adăugat un alt indiciu pentru persoana decedată: mai exact, este specificată locația persoanei decedate. Potrivit primelor informații, acesta este tatăl atacatorului.

13.10 Boemia centrală alertează Praga

A fost chemat controlul operațional al poliției din Praga, iar în câteva minute a urmat o anchetă.

13.15 Căutare la nivel național

S-a anunțat o căutare națională pentru un suspect care a ucis o persoană în Hostoun și acum merge la FF UK către strada Celetná. „Am lucrat cu informațiile că vrea să se sinucidă, se duce la Praga, studiază la facultate”, explică șeful partidului crimelor din Praga, Aleš Strach.

13.27 Avertisment

O solicitare din partea Regiunii Boema Centrală ca poliția din Praga să efectueze o anchetă la Facultatea de Arte a Universității Charles cu avertisment cu privire la posibilitatea unui suspect înarmat care s-ar putea deplasa în Praga.

13.49 Avertisment Celetné

Suspectul ar putea fi localizat la FF UK din Celetná, forțele de poliție sunt imediat activate și toate resursele sunt direcționate către locația dată, deoarece făptuitorul urmărea o adresă anume a sucursalei FF UK din strada Celetná.

14.22 Evacuarea Celetná

Începe curățarea clădirii Celetná, unde atacatorul trebuia să aibă o lecție.

14.59 Filmările au loc într-o clădire din Piața Jan Palach

Există informații despre o împușcătură la FF UK pe náměstí Jan Palach, patrule de poliție au fost la fața locului în câteva minute. „Au intervenit 220 până la 230 de polițiști. Timpul de sosire a fost de patru minute de la momentul raportării până la intrarea primului ofițer de poliție în clădirea Facultății de Arte”, a declarat Petr Matějček, directorul Cartierului Regional al Poliției, în cadrul briefingului. orașul Praga.

15.11 E pe acoperiș!

S-au adăugat informații la conducerea operațională că o persoană suspectă se deplasează pe acoperișul FF UK. „Dacă atacatorul nu ar fi fost încolțit, ar fi fost mult mai rău”, a spus Matějček la briefing.

15.20 Infractorul eliminat

Informații documentate că făptuitorul este eliminat – cu faptul că probabil s-a împușcat. Ulterior, imobilul este securizat astfel încât anchetatorii penali să poată examina locul faptei, ceea ce înseamnă că trebuie să se stabilească că imobilul este în siguranță, urmat de o examinare a locului faptei. sdlAutor: 

Lidovky.cz

 https://www.lidovky.cz/domov/minuta-po-minute-tragedie-na-filozoficke-fakulte-v-praze.A231222_173122_ln_domov_atv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares