21 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 43 Second

buzi

Horațiu Buzatu a lansat miercuri în fostul sediu PLR de pe strada România Muncitoare nr. 90 primul partid local: Mișcarea Liberală. Sigla noului partid este leul, Horațiu Buzatu explicând și de ce: Având în vedere că ne-am înființat la Craiova, în inima Olteniei, iar pe sigla regiunii apare leul, ne-am gândit că nu ar fi rău să ne alegem ca siglă chiar leul”. Pentru început, Mișcarea Liberală va activa doar la nivelul județului Dolj. „Vrem să avem candidați în toate cele 111 localități și Consiliul Județean Dolj. Nu vă ascund că tatonez terenul pentru o eventuală candidatură la Primăria Craiovei”.  Cît privește poziționarea pe scena locală, Horațiu Buzatu spune că nu are de gând să intre în coliziune cu PSD și PNL: ”Suntem un partid mic, cel mai important test pentru noi vor fi alegerile locale”.

De ce un nou partid?

Pentru că orice nou partid este necesar democrației. Știm că democrația se exercită prin intermediul partidelor politice și că oricât de hulite ar fi, partidele rămân instrumentele prin care cetățenilor le sunt propuse metodele de guvernare locală sau națională. În afara partidelor, sau în locul lor, nu poate exista nici guvernare, nici administrație. Până și Ceaușescu a înțeles asta, chiar dacă el a avut nevoie doar de un singur partid politic. Astăzi, la doar 25 de ani de la partidul unic, există tendința nefirească și chiar nedemocratică de a reduce participarea cetățenilor la fenomenul politic în același fel, reducând numărul de partide politice. Dacă pe atunci un singur partid era prea puțin, acum două partide să fie prea mult ? Nu ! Adevărul este că cetățenii trebuie să aibă dreptul să aleagă din cât mai multe posibilități și din cât mai multe oferte. Prin urmare, apariția unui nou partid politic trebuie salutată ca fiind o dovadă de sănătate a democrației românești.

De ce un partid liberal ?

Înainte de a răspunde, trebuie să observăm că liberalismul românesc suferă. Nu vreau să mă refer aici la neașteptata și nepotrivita fuziune liberală care a început anul trecut și care probabil că nu se va sfârși niciodată. Mă refer doar la faptul că în politica românească nu (mai) există un discurs liberal. Îmi pare rău să constat, dar majoritatea inițiativelor politice se caracterizează prin populism și demagogie, iar nașterea chinuită a Codului Fiscal a dovedit din plin asta. Nu doar din aceste motive (căci sunt și altele), un nou partid trebuie să fie liberal. Fără să vrem o competiție pe culoarul liberalismului, noi vom propune o viziune proprie asupra reformei de care societatea românească are nevoie și sperăm ca în acest demers civic să fim urmați de cât mai mulți oameni. Această viziune se numește Mișcarea Liberală.

 STIREA INITIALA

Fostul deputat Horaţiu Buzatu a pus bazele unui nou partid în România. Este vorba de Partidul Mişcarea Liberală. „Grupul de Inițiativă pentru constituirea Partidului Mișcarea Liberală vă invită la o Conferință de presă, ocazie cu care se va prezenta stadiul demersurilor pentru înființarea partidului”, se precizează într-un comunicat semnat de Horaţiu Buzatu, în calitate de preşedinte interimar al partidului. Horaţiu Buzatu a fost preşedinte la PNL Dolj, ulterior a înfiinţat cu Teodor Stolojan- PLD, a revenit la PNL de unde, nemulţumit de fuziunea cu PDL a decis să se retragă şi să înfiinţeze propria formaţiune politică.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Mișcarea Liberală, primul partid local: Horațiu Buzatu, un nou început

 1. man, ai scris stirea asta la misto! Zici ca Buzatu ne invita la o conferinta de presa, da’ nu dai nimic in plus: ziua, locul, ora etc. Bre, nu stiu daca imi postezi comentariul, da’ sigur il citesti, asa ca-ti zic de la obraz! Sunt curios cum o sa mai scoateti camsa cand n-o mai avea puterea PSD-ul, voi, jurnalistii craioveni, plini de rosu in pix! mercenari de doi bani si un blid de linte din mana lui LOV!

 2. He, stiam eu ca nu postezi comentariul meu. Zero barat cohones 😀 Ai scris stirea asta la misto. Spune, bre, daca esti jurnalistu lu peshte prajit, data, locul, ora conferintei de presa. Sau te cearta LOV si-ti taie blidul de linte pe ziua asta 😀 Castratilor 😀

 3. Pai, multam ca le-ai publicat! Orice zici tu, ca sunt sau ca nu sunt inteligente, ramane valabil ce-ti zic: ai publicat stirea la misto, fara sa oferi informatii elementare despre eveniment. Ceva studii de jurnalism ai facut sau macar ai citit ceva gen Manualul jurnalistului incepator? Sau da si tu cu „goagal” si vezi cum se scrie o stire. Ori nu va lasa LOV nici chestiile astea sa le faceti, nu e in contractu media cu PSD-ul??? 😀

 4. Sa fie intr-un ceas mare!
  Ma bucur ca sunt oltean si ma consider si craiovean,
  desi am plecat demult de acolo!
  Horatiu are dreptate: mai multe partide, mai multa democratie!
  Si adresa ma emotioneaza, ca am locuit vis-a-vis de sediul partidului nou infiintat!! (Prima locuinta in Craiova…)
  Mult succes noii formatiuni!
  PS. Voi fi prin Craiova in curand, si voi vizita sediul!
  PS2. Strada asta (R. M.) a fost de bun augur pentru mine!!!
  Dar il rog pe Horatiu, viitorul primar, sa-i schimbe numele!!!
  Daca nu gaseste unul potrivit, sa-i zica strada Lahovari, vechiul nume al strazii !!! Doamne ajuta!

Comments are closed.