24 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

„În prezența premierului Florin Cîțu și a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice, dl. Cseke Attila, se vor semna mâine, 16 martie, la Craiova contractele derulate prin Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea a două clădiri emblematice ale Municipiului Craiova – Colegiul Național „Carol I” și sediul Operei Române.

Salutăm pe această cale implicarea Guvernului și a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  în  demersul de reabilitarea a celor două sedii de instituții care au nevoie urgent de intervenții pentru a  fi funcționale și sigure.

Anul trecut,  pe timpul Guvernului Ludovic Orban, au fost aprobați  prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici ai proiectului ceea ce a permis contractarea lucrărilor de proiectare și execuție printr-o procedură de licitație,  astfel încât  proiectul să intre în linie dreaptă.

Valoarea investițiilor pentru  implementarea proiectului ”Reabilitare și consolidare corp central  Colegiul Național „Carol I” și Opera Română Craiova” este consistentă, ridicându-se la peste 97 de mil lei, lucrările de reabilitare fiind complexe și vizând consolidarea întregului monument din centrul  Municipiului Craiova.

După finalizarea lucrărilor, destinația principală a Corpului central, Colegiul Național „Carol I” va fi aceea de instituție de învățământ, iar în ceea ce privește Opera Română din Craiova, prin intervențiile aduse care vizează lucrări de modernizare si extindere a spațiilor existente,  se propune redeschiderea accesului publicului la nivelul foaierului.

Semnarea acestui contract este dovada faptului că promisiunile făcute în campania electorală de anul trecut sunt onorate și vor fi puse in practică, astfel încât clădirea monument istoric, reprezentantă de Colegiul Național „Carol I”, care se află într-o fază avansată de degradare, fiind folosită numai parțial, va deveni funcțională după mulți ani în care a fost scoasă din uz.

Iată cum două instituții cu scop educațional și cultural vor reintra în circuitul de funcționare prin  demararea lucrărilor de reabilitare ceea ce reprezintă un obiectiv asumat și realizat într-un timp relativ scurt în care procedurile au fost atent urmărite, derulate fără sincope, în mod profesionist ajungându-se  la semnarea contractului, etapă finală a lanțului procedural”, precizează deputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, într-un comunicat de presă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares