3 decembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Alegerea Craiovei drept gazdă a selecției naționale pentru Eurovison a determinat reacții dintre cele mai vehemente dinspre Cluj-Napoca, oraș aflat în competiție cu Bănia pentru titlu de Capitală Culturală Europeană.  O deputată PSD, fostă ministru pentru dialog social în guvernul Ponta 3, ia la întrebări conducerea TVR cu privire la alegerea Craiovei sugerând o decizie politică în acest sens.  Trecem peste lipsa de tact  de care dă dovada doamna deputat acuzând o colegă de partid de imixtiuni politice, înțelegem că este în cărți pentru a fi desemnată candidata PSD la Primăria Cluj -Napoca, nu putem să nu-i atragem respectuos atenția că a trecut vremea când concitadinul Emil Boc, vremelnic prim-ministru al României, direcționa absolut totul – de la fonduri guvernamentale, evenimente, etc.- către capitala Transilvaniei. Reacția deputatei PSD din Cluj-Napoca nu ar trebui să ne surprindă având în vedere că Lia Olguța Vasilescu a intrat în coliziune cu organizația de acolo după primul tur al prezidențialelor.

 “În presa locală din Cluj – Napoca și nu numai, au apărut diverse reacții care contestă această hotărâre, acuzând imixtiuni de ordin politic în luare ei. Dincolo de necesitatea clarificării acestor aspecte, pentru păstrarea bunei reputații a competiției, consider că întrebările ridicate de mass-media referitor la criteriile care au stat la baza deciziei sunt justificate. Din comunicatul remis de TVR, reiese că: „Două motive au primat în alegerea orașului Craiova: are o sală Polivalentă inaugurată recent, la sfârșitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4000 de locuri, a doua ca mărime din România; pe de altă parte, Craiova luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor”. Având în vedere cele descrise, vă solicit respectuos să ne aduceți la cunoștință care au fost criteriile care au stat la baza deciziei, având în vedere că și Municipiul Cluj–Napoca îndeplinește aceleași condiții. Vă informăm că, pe tot parcursul anului 2015, Cluj–Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, în același timp fiind și oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Vă rog să țineți cont și de faptul că, în luna octombrie 2014, a fost inaugurată oficial Sala Polivalentă din Cluj–Napoca, cu o capacitatea de 7.200 de locuri, cu posibilitatea de extindere până la 10.000 de locuri. Solicit răspuns scris”, precizează Aurelia Cristea, citată de napocanews.ro

 Primarul Lia Olguța Vasilescu a explicat care au fost argumentele Craiovei:  Dusmanii ne poarta pica, dar si Eurovisionul are loc anul acesta la Craiova. V-ati intrebat de ce Antena 3 nu a mai sarbatorit nicaieri aniversarea postului, dupa Craiova? Pentru ca nicaieri nu ar fi iesit asa bine. Cand vor veni 5000 de oameni, din orasele concurente noua, la spectacolele propriilor filarmonici, care sa dea si 100 de lei pe bilet, cum se intampla la Craiova sau cand vor avea 15 000 de cetateni in strada la un spectacol de opera sustinut cu 400 de artisti locali sau ne va dobori cineva recordul de 10 000 de participanti la o piesa de teatru popular, sa se intrebe atunci de ce se alege Craiova pentru astfel de evenimente. Pana atunci sa ia notite si sa lase amenintarile deoparte. Ca nu tine!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares