3 decembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Surse medicale au declarat pentru PUNCT OCHIT că soluția aleasă de minister este una rațională având în vedere că cel mai probabil Eugen Georgescu va câștiga procesul iar instanța va obliga instituția să-l repună pe acesta în funcție

Eugen Georgescu revine în fruntea celui mai mare spital din Oltenia la doi ani după ce câștigase concursul pentru postul de manager. Pentru o mai bună înțelegere a situației de la Spitalul Județean de Urgență Craiova trebuie să facem o cronologoie a evenimentelor care au dus la revenirea în fruntea spitalului a medicului Eugen Georgescu, cel schimbat printr-o demisie falsă.

Eugen Georgescu este numit în octombrie 2018 director interimar după demiterea medicului Alin Demetrian. În ianuarie 2019 se înscrie la concursul pentru funcția de manager, singurul candidat de altfel, proiectul său fiind notat cu 9.31. Georgescu nu s-a bucurat foarte mult de fotoliul de manager pentru că în noiembrie, coinicidență sau nu tot atunci are loc și schimbarea puterii, guvernul Dăncilă fiind demis prin moțiune de cenzură, o demisie falsă îl lăsa fără funcție.

„La data de 15 noiembrie a.c., managerul unui spital din Craiova a sesizat faptul că, în cursul zilei respective, pe faxul unității medicale a primit un ordin, prin care i se comunica faptul că i-a încetat contractul de management, ca urmare a unei cereri de demisie, întocmită însă, în fals, în numele său. În cauză, politistii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, urmând ca, la finalizarea acestora, dosarul penal sa fie înaintat unității de parchet cu propunerile corespunzătoare”, potrivit IPJ Dolj.

Și de aici încep problemele de natură juridică. Ministerul Sănătății în loc să revoce ordinul prin care îi înceta contractul de management lui Georgescu îl numește interimar pe acesta. Georgescu este înlocuit în februarie 2020 cu Teodor Sas. Acesta nu rezistă prea mult în funcție astfel că la sfârșitul lunii mai este numit, tot interimar, Laurențiu Ivanovici. Între timp, Eugen Georgescu a acţionat în judecată ministerul pe motiv că ar fi fost destituit în mod abuziv, în baza unui document fals. Firesc, Curtea de Apel Timişoara i-a dat anul trecut câştig de cauză.  Ministerul a făcut recurs iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este așteptată să se pronunţe în acest caz pe data de 12 ianuarie 2022.

Mai mult, Georgescu în momentul în care a aflat că ministerul vrea să scoată la concurs postul său a acționat în judecată spitalul și Consiliul de Administrație. Pe 15 noiembrie 2021 pe rolul Tribunalului Dolj a fost înregistrat dosarul 7242/63/2021 prin care Eugen Georgescu cerea anularea concursului. Astfel că, pe 14 decembrie, chiar în ziua interviului, mai marii din minister au găsit soluția dizolvării Consiliului de Administraței pentru a bloca concursul.

„Începând cu data prezentului ordin(03.01.2020), domnul Georgescu Florin Eugen se numește în funcția de manager interimar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, județul Dolj, până la revocarea unilaterală din funcție dar nu mai mult de data de 28.02.2022”, se arată în ordinul emis de Ministerul Sănătăţii.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares