17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, semnarea unui dintre cele mai importante contracte pentru oraş: aducţiunea Izvarna, firul 2, şi întregirea canalizării

„Am o veste foarte importantă. Este vorba despre semnarea celui mai important contract ca şi cuantum de la venirea mea. Este vorba de aducţiunea Izvarna, firul 2, cât şi întregirea canalizării în municipiul Craiova.  Prin acest proiect se va face proiectarea firului 2 Izvarna-Craiova şi completarea sistemului de canalizare menajeră în municipiul Craiova. Realizarea firului 2 de aducţiune din sursa Izvarna ce va asigura alimentarea cu apă de calitate şi suficientă cantitativ pentru 385.933 de locuitori reprezintă cea mai mare investiţie pentru municipiul Craiova din ultimii 60 de ani. Valoarea investiţiei este de 123.640.000 euro fără TVA şi menţionez că un astfel de contract de o asemenea valoare privind aducţiuni de apă nu s-a mai semnat în alte localităţi din România. Investiţia “Alimentare cu apă a oraşului Craiova din sursa Izvarna” îşi are originile la nivelul anilor 1957-1958, când au început demersurile necesare în scopul realizării acesteia. În cadrul acestei investiţii s-a realizat între anii 1964-1967 lucrări de anvergură cuprinzând captarea celui mai mare izvor de formaţiuni costice din Româmia: 1000-1100 litri pe secundă şi o adâncime magistrală cu diametrul de 1 m şi o lungime de 117 km care era la vremea respectivă cea mai lungă din ţară”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

“În perioada de programare 2014-2020, am propus ca şi investiţii prioritare ce se vor realiza conformarea municipiului Craiova de 100% la canalizare, cuprinzând astfel lucrări pentru toate cartierele din Craiova în care nu există în acest moment canalizare menajeră, aproximativ 140 de km plus staţii de pompare. Valoarea investiţiei este estimată de asemenea la 25.231.277 euro fără TVA. Termenul de de finalizare pentru proiectarea obiectivelor menţionate este trimestrul I al anului 2016, urmând să înceapă lucrările de execuţie până la sfârşitul mandatului meu. De asemenea, am început proiectul de conformare al municipiului Craiova la apă, care va fi gata până la finele acestui an.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares