28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a clarificat joi, într-o conferință de presă, situația șantierilor deschise de municipalitate.  Primărița a dezvăluit care a fost cauza întârzierilor de pe aceste șantiere.
despre Calea București
”Calea București, după cum bine știți, are termen până la sfârșitul anului, se circulă bine, deocamdată, pe Calea București, mai puțin pentru pietoni, în mod evident. Acolo am avut o problemă de proiect. Pentru că mă obligați să dau din casă și m-am cam săturat să îmi asum de fiecare dată toate responsabilitățile numai eu. În proiectul care prevedea introducerea firului de tramvai era prevăzut o săpătură cu o adâncime de 6 sau 8 centimetri pe care trebuia să o facă UTI iar în proiectul la asfaltarea Căii București de firma câștigătoare, Delta, trebuia să fie răzuiți tot vreo 8 cm. Ori, în momentul în care au început să răzuiască, au dat în cablurile pe care le instalase deja UTI și a atunci a trebuit să suspendăm câteva zile această lucrare până când se pun proiectele în acord. Aceste proiecte sunt moștenite, sunt recepționate de primărie dar nu sunt făcute pe mandatul meu”
despre Cartierul Chinezesc
„La cartierul de locuinţe lucrările sunt în grafic. În ritmul în care se lucrează lucrările s-ar fi terminat anul viitor. Ei nu au o întârziere practică. Acolo a fost un audit făcut de o casă de avocatură care au făcut un audit foarte prost, dar, în acelaşi timp foarte nedocumentat. S-a spus că nu există cereri de la primărie iar noi deja acoperim aceste cereri, tot felul de lucruri. Ce pot să vă spun este că aceaeşi casă de avocatură, lucrează la cerera băncii chineze să refacă raportul  pentru a se aproba creditul. Până în acest moment, firma din China a lucrat pe banii proprii şi a investit aproximativ 8 milioane de euro. Firma şi-a asumat nişte clauze contractuale şi dacă nu le respectă, totul revine gratuit primăriei iar noi vom avea o investiţie de 8 milioane de euro, dar eu cred că nicio firmă din lume nu renunţă la 8 milioane de euro cât s-a investit”.
despre Parcul Romanescu
”Ne aflăm în fază de licitație. Să sperăm că toul va fi bine. Avem termen până la sfârșitul anului. Dacă licitația va fi contestată, probabil că nu va exista timp fizic ca lucrările de rabiliatre să fie duse la bun sfârșit”
despre Teatrul de Vară:
”Au fost probleme de proiectare. Practic cum era făcut proiectul nu se putea realiza. Firma care a câștigat licitația nu a mai putut să ducă lucrarea până la capăt, a venit o altă firmă și sper ca până la sfârșitul anului să fie gata”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares