29 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Procurorii craioveni au deschis dosar penal după ce au primit o sesizare privind anumite fapte ale unor reprezentanți DSP Dolj care ar fi permis ieșirea unor persoane din centrul de carantină Helin-Aeroport. Persoanele respective s-au întâlnit cu o femeie confirmată cu COVID-19.

„La data de 01.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 şi 352 alin. 1 Cod penal. Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au permis ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit-o pe numita T.E., persoană confirmată pozitiv COVID-19. În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate”, precizează procurorii.

Ce spune DSP DOLJ

Referitor la situaţia existentă la Centrul de Carantina Helin Craiova precizăm faptul că prin Ordinul nr. 74521/17.03.2020 al Comandantului Acţiunii Şef al DSU, INSP Bucureşti a fost desemnat ca autoritate responsabilă pentru monitorizarea, testarea şi raportarea integrată a situaţiilor generate de coronavirus SARS – CoV-2. La persoanele aflate în carantină iniţial s-a recoltat în prima zi şi în a 13-a şi a 14-a zi, la interval de 24 de ore, apoi în prima zi şi în ziua a -12-a şi a 13-a la interval de o zi. Din cele 13 persoane care au terminat perioada de carantină, 10 au primit adeverinţă şi copie după buletinul negativ de testare, iar 3 doar adeverinţă de efectuare a perioadei legale de carantină, deoarece rezultatul testelor nu a fost încă eliberat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares