28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Previziunile făcute de PUNCT OCHIT s-au adeverit și nu prea. Pe ultima sută de metri s-au produs schimbări care au răsturnat informațiile inițiale.

Surprizele au venit de la PSD pe lista de la Camera Deputaților. Pesediștii doljeni au ales două implanturi din afara organizației, avocata Laura Vicol cea care va deschide lista și Iulian Badea, fiul fostului fotbalist Pavel Badea, fost candidat PNL la Primăria Craiovei la alegerile din 2016. Pe locul doi se va afla Alexandra Presură, pe patru Eliza Peța. Locul 5 i-a revenit lui Cosmin Durle iar pe șase se găsește Alina Tănăsescu. Surprinde lipsa de pe un loc eligibil a senatorului Radu Preda.

Și pe lista PNL au survenit modificări pe ultima sută de metri. Senatorul Mario Ovidiu Oprea a pierdut locul I la Senat, conducerea centrală preferând să-l trimită la Dolj pe ministrul Apărării, generalul în rezervă Nicolae Ciucă. Mario Ovidiu oprea va tremura serios pentru un nou mandat, locul doi la Senat fiind destul de greu de caștigat de liberali.

Și la Alianța USRPLUS au apărut surprize, Adrian Prisnel, actual deputat fiind plasat pe un loc neeligibil. La Camera Deputatilor au fost aleși Cezar Dragoescu și Iustin Dumitrescu iar la Senat– Cosmin Poteraș.

DOLJ PARLAMENTARE 2020/ Cum arată listele și cine va avea cele mai multe mandate

Principalele partide din Dolj își definitivează în aceste zile listele pentru alegerile parlamentare. Punct Ochit prezintă în exclusivitate candidații de la parlamentare și ce spun calculele hârtiei înainte de startul campaniei electorale.

PSD Dolj și-a anunțat până acum candidații la Senat: Ion Prioteasa și Mihail Genoiu, adică fostul președintele al CJ Dolj și fostul primar al Craiovei. La Camera Deputaților cel mai probabil lista va fi deschisă de Radu Preda. Pe listă s-ar mai putea regăsi actualii deputați Eliza Peța, Alexandra Presură, Alina Tănăsescu precum și fostul administrator public al județului și Craiovei, Cosmin Durle.

La PNL lucrurile sunt destul de clare. Mario Ovidiu Oprea (parlamentar din 2004) va deschide lista la Senat iar Ștefan Stoica la Camera Deputaților. Actualii deputați, Nicolae Giugea și Ionuț Stroe vor fi și ei pe locuri eligibile. Fostul candidat la funcția de președinte al CJ Dolj, Alexandru Gâdăr se va afla și el printre candidați, pe moment se discută dacă la Senat sau la Cameră.

La USRPLUS după tentativa de alegere a candidaților de săptămâna trecută, urmează un nou episod zilele următoare. Rămâne de văzut dacă Adrian Prisnel va deschide lista alianței la Cameră.

La ProRomânia lista la Camera Deputaților va fi deschisă de Florinel Stancu iar la PMP de Anișora Stănculescu.

SIMULARE. Dacă luăm în considerare votul la CJ Dolj, PSD ar avea cei mai mulți parlamentari.

Camera Deputaților: PSD – patru deputați, PNL – trei deputați, PRoRomania-un deputat, PMP – un deputat, Alianța USRPLUS-1 deputat.

Senat: PSD- 2 senatori, PNL -un senator, ultimul post de senator va fi acordat la redistribuire, greu de anticipat cine îl va câștiga.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares