28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Ședință la Prefectura Dolj pe subiectul activității comercianților din piețele și târgurile din județ

Potrivit Prefecturii Dolj, la nivelul Municipiului Craiova, conform propunerilor înaintate de directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, activitatea în piețele craiovene va fi continuată astfel:

În Piața Craiovița Big, activitatea de vânzare a legumelor și fructelor se va desfășura în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe pieței și sub hala deschisă aflată pe strada Hortensiei.

În Piața Gării, activitatea poate continua prin amplasarea meselor la exterior, pe strada Locomotivei.

În Piața Valea Roșie, în prezent, activitatea se desfășoară în aer liber, pe amplasamentul aleilor limitrofe halei deoarece punctul se află în proces de modernizare.

Piața Ciupercă este o piață deschisă și nu intră sub incidența noilor prevederi legale.

Conform propunerilor înaintate de către administratorul Pieței Centrale Craiova, în acest obiectiv, sectorul legume-fructe își va continua activitatea în exteriorul halei închise, pe aleile limitrofe, precum și în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri. Menționăm că activitatea în aceste zone trebuie să se desfășoare cu respectarea normelor de distanțare socială și a prevederilor legale.

În localitățile Segarcea, Calafat și Băilești, autoritățile publice locale au amenajat spații noi pentru activitatea agenților economici și persoanelor fizice în exteriorul piețelor.

În orașele Bechet, Dăbuleni și Filiași, pietele agro-alimentare pot funcționa pe actualul amplasament, acestea afându-se în spațiu deschis.

Târgurile din județul Dolj vor fi închise, cu excepția zonelor destinate comercializării produselor agro-alimentare care se află în spații deschise.

În urma discuțiilor cu edilii municipiilor și orașelor din județul Dolj, prefectul Nicușor Roșca a întocmit un document cu propunerile înaintate de reprezentanții administrațiilor publice locale, aceștia exprimându-și dorința ca reprezentanții Guvernului să analizeze posibilitatea modificării prevederilor legale în sensul reluării activităților comerciale a agenților economici ce comercializează produse lactate și/din carne sau care au alt tip de activitate din interiorul obiectivelor nominalizate în art. 10, ind. 1, alin. 1 Anexa 3 a HG 856/2020.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares