22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
  • În contextul actualei pandemii cu noul coronavirus, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, Prefectul județului Dolj a dispus ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj să monteze la sediile unităților spitalicești un număr de 23 corturi, din care 22 la spitalele din mun. Craiova și județ, respectiv unul în punctul de trecere al frontierei romano-bulgare Calafat-Vidin.

  • În scopul realizării triajului epidemiologic al persoanelor care se adresează unităților de primiri urgențe ale spitalelor, ori care tranzitează frontiera de stat. Obiectivul principal al acestei măsuri este acela de a proteja sănătatea persoanelor și a personalului medical, prin limitarea răspândirii virusului.
  • În aceste corturi se va realiza trierea pacienților care prezintă probleme respiratorii, potențial contaminați cu COVID 19, în afara unității sanitare, pentru a limita posibilitatea de răspândire a virusului.
  • Le reamintim tuturor cetățenilor importanța deosebită pe care o prezintă respectarea măsurilor de prevenție (spălatul mâinilor), care rămâne esențială și, poate cel mai important, SĂ STĂM ACASA! Este cea mai uzuală măsură, lecție pe care fiecare țară a aplicat-o. Este singura care funcționează în orice comunitate. Este esențial să ne convingem că aceasta este cea mai bună atitudine ținând cont de gradul ridicat de contagiozitate al virusului. Pentru ca viața contează!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares