26 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

IMAG1544[1]

IMAG1547[1]

Premierul Victor Ponta, amabasadorul Chinei la București și primarul Lia Olguța Vasilescu au inaugurat marți lucrările la șantierul cartierului de locuințe din strada Caracal. 

„Este un  moment important pentru Craiova. Este un cartier de locuințe care va avea toate funcționalitățile, inclusiv grădiniță, locuri de parcare, spații de parcare, chiar și o piscină, la prețuri aproape de dumping pentru piața românească, 400 de euro pe metru pătrat, sunt aproape locuințe sociale. Toate materiale de construcții vor respecta standardele de construcții din România. Este o investiție pilot pentru România: este pentru prima dată când o administrație publică locală semnează un contract cu o firmă din China.  Este foarte important ca acest proiect să fie dus până la capăt”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Este o mare plăcere pentru mine să vizitez Craiova. În numele Ambasadei Chinei  adresez urări călduroase pentru acest proiect. Relațiile chinezo-române au cunoscut o dezvoltare sănătoasă în ultimii 60 de ani”, a spus ambasadorul Chinei la București

Victor Ponta a dezvăluit cum a fost inclus proiectul de la Craiova în memorandumul semnat anul trecut între cele două țări. „Anul trecut era totul pregătit pentru vizita în China. Doamna Vasilescu, așa cum o cunoașteți forte bine, mi-a zis că nu se poate să nu fie și ea prezentă să semneze un memorandum pentru locuințe în Craiova. După cum o cunoașteți, nu am  reușit să-i spunem nu. Și așa s-a semnat acel memorandum în fața celor doi prim-miniștrii. Puțini am crezut  atunci că o să se și întâmple. Mă bucur că doamna primar a crezut acest lucru și în doar câteva luni suntem aici pentru a vedea că se pune în aplicare. Sunt cu atât mai bucuros că doamna primar a avut dreptate. Vreau să urez constructorilor mult succes în ceea ce au de făcut și sunt convins că experiența lor alături de cea a românilor care vor lucra pe șantier va aduce un rezultat foarte bun”, a spus Victor Ponta.

STIREA INIȚIALĂ

 Primarul Craiovei, La Olguța Vasilescu, a anunțat pe contul de facebook că marți, 7 aprilie, va avea loc lansarea oficială a lucrărilor la șantierul  cartierului de locuințe, situat în strada Caracal. La inaugurarea vor participa primul ministru al României – Victor Ponta, ministrul Apararii Nationale -Mircea Dusa, ambasadorul Chinei – Xu Feihong, parlamentari, oficialitati locale. Tot marți, în prezența premierului,  va avea loc inaugurarea Căminului de Bătrani, situat in strada Tabaci, reabilitat de primaria Craiova, pe fonduri europene. În aceeași zi la primărie va avea loc o întâlnire de lucru  la care vor participa primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, presedintele Consiliului Judetean – Ion Prioteasa, prefectul judetului Dolj – Sorin Raducan, ambasadorul Chinei in Romania – Xu Feihong si consilierul onorific al premierului Romaniei in relatia cu China, senatorul de Dolj – Florea Voinea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares