0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, participă în aceste zile, la Strasbourg, la CongresulAutorităților Locale si Regionale al Consiliului Europei și a fost desemnată, de delegația României, să facă parte din Comisia de Monitorizare.

În perioada următoare, această comisie va dezbate și va întocmi un raport referitor la pretențiile unor primari din mai multe localități din Harghita, Mureș și Covasna de a organiza un referendum pentru autonomia așa zisului Ținut Secuiesc. Reprezentanții acestor autorități locale sunt exponenții unui curent radical în cadrul comunității maghiare din România și sunt sprijiniți de delegația Ungariei la Consiliul Europei. Până acum, Guvernul României și-a precizat poziția, iar Comisia de Monitorizare va aproba un raport care se va dezbate anul viitor de congres. De asemenea, se va formula un răspuns și pentru Comisia de la Veneția referitor la autonomia locala cerută de reprezentanți locali din Ucraina.

„La reuniunea Comisiei de Monitorizare, din iulie, de la Chișinau, au fost prezenți, în sală, fără înștiințarea șefei delegației României și fără invitația președintelui CALR, primarii din Gheorghieni și Ghindari, care au distribuit foi volante cu mesaje pro-autonomie și o scrisoare de invitare a membrilor comisiei în „Ținutul Secuiesc”, pentru a vedea ce oprimați sunt. Acolo au fost introduși de delegația Ungariei, care a sprijinit toate aceste demersuri. Sper ca, prin implicarea mea activă în această comisie, să ajut la restabilirea adevarului”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares