13 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 43 Second

Procurorul care a instrumentat dosarul Fațada, este vorba de Claudia Roșu, are mari probleme de moralitate și profesionalism. Dosarul Mircea Gutău, instrumentat de procuroarele DNA Camelia Sutiman si Claudia Rosu a fost desființat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. CEDO  i-a dat dreptate actualului primar din Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău și a concluzionat că acesta nu a avut partea de un proces corect. Potrivit luju.ro, procuroarele DNA Camelia Sutiman si Claudia Rosu au pus la dosar stenograma falsificata a „mitei”.  Condamnarea lui Gutău a fost desăvârșită de partenera DNA, judecătoarea Livia Stanciu.

OLGUTA VASILESCU - RETINERE - DNA

Băsescu: Claudia Roșu fabrică dosare

Asemănările dintre dosarul Gutău și dosarul Fațada, în care primarul Craiovei este acuzat de așa zise fapte de corupție, sunt uimitoare. Ca și în cazul Gutău, procurorul Caludia Roșu a încercat fabricarea de dovezi, ulterior acestea fiind infirmate de justiție.  Fostul președinte Traina Băsescu a  declarat marți seara la emisiunea Perfect Imperfect de la TVR că în hotărârea CEDO sunt  pomenite două procuroare „despre care eu știu că fabrică dosare. Este vorba de Camelia Sutiman si Claudia Rosu”.

proces

Olguța Vasilescu: Cine plătește?

Primarul Craiovei spune că spre deosebire de Gutău a avut parte de judecători corecți și că legea răspunderii magistraților trebuie adoptata, orice-ar fi. „Am vorbit de multe ori cu primarul Gutău despre dosarul lui, fabricat de același procuror care mi-a „lucrat” și mie dosarul. Și mie mi s-a încălcat dreptul la apărare, și mie mi s-au fabricat probe și mie mi s-au falsificat stenograme. Dar eu am avut parte de judecatori corecti! Iata ca, după trei ani de inchisoare, primarul din Vâlcea își găsește dreptatea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului și i se recunoaște nu doar nevinovăția, ci abuzul la care a fost supus. Primarul nu a cerut sa plătească statul pentru nedreptatea facuta lui și statul nu a fost condamnat. Dar cine plătește pentru trei ani de viata răpiți, numai pentru ca unii voiau sa raporteze la Bruxelles un număr cat mai mare de condamnări din rândul primarilor? Legea răspunderii magistraților trebuie adoptata, orice-ar fi! P.S. Va rog sa remarcați ca Mircea Gutău a fost ales primar chiar și după o pedeapsa cu închisoarea. Se pare ca electoratul miroase mai repede dosarele făcute la comanda și abuzurile decât un judecător ca Livia Stanciu! P.P.S. Un pont pentru luju.ro sau pentru alți jurnalişti interesați: cautați-o pe judecătoarea care a făcut opinie separată în dosarul Gutău şi intrebați-o ce i s-a spus sa facă și de ce nu mai este judecător la Înalta Curte… Pentru că, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală…”

 Ion Cristoiu dezvăluie pe blogul său că procuroarea Claudia Roșu face parte din grupul procurorilor care fac treburile murdare ale mafiei politico-securistice: Pe 27 iulie 2006, Mircea Gutău, aflat în arest preventiv și rămas mai departe încă vreo cîteva luni în arest preventiv, a fost trimis în judecată de faimoasele procuroare DNA Camelia Sutimanu și Claudia Roșu, din grupul procurorilor care fac treburile murdare ale mafiei politico-securistice din România, pentru luare de mită cu un Dosar care avea o probă dubioasă: Stenograma unei interceptări de discuție în biroul primarului dintre denunțător și Mircia Gutău în care NU-ul primarului era falsificat în DA.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares