Profesorul Cristi Spulbăr, susținător Lucian Săuleanu: Craiova trebuie să aibă un plan robust de dezvoltare economică

 Profesorul Cristi Spulbăr, susținător Lucian Săuleanu: Craiova trebuie să aibă un plan robust de dezvoltare economică

Pentru a se dezvolta din punct de vedere economic, Craiova are nevoie de o autostradă a Olteniei, nu de o zi a regiunii. Este mesajul transmis de către Lucian-Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al Municipiului Craiova, care a susținut, luni, o conferință de presă împreună cu Cristi Spulbăr, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova.

„Vreau să punctez un lucru foarte important, avem o zi a Olteniei, PSD-ul s-a ocupat de acest lucru, să ne ofere o astfel de zi, deși nimeni nu a cerut, iertați-mă, dar este un dar otrăvit. Aș fi preferat să ni se facă o autostradă cu numele de Oltenia. Observ că deja s-a ajuns nu la un proiect așa cum era normal pentru craioveni, ci la un proiecțel, anume un drum expres. Astfel încât proiectele noastre, proiectul meu, soluțiile pe care le oferă  domnul profesor sau oamenii de afaceri în care eu cred au nevoie și de infrastructură pentru a putea fi realizabile”, susține Lucian-Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al Municipiului Craiova.

Fără o infrastructură pusă la punct, toate soluțiile concrete, precum crearea unui Consiliu Economic Consultativ format din specialiști locali, atragerea de investitori, existența  unor posibilități reale, orașul având o piață a forței de muncă relativ educată și numeroasă, sunt în zadar, a mai afirmat avocatul Săuleanu. „Avem nevoie de autostradă și numai în această măsură vom reuși ca celelalte aspecte ale programelor noastre să fie sustenabile. Voi face demersuri în mod constant, voi invoca public acest lucru, anume că nu de o zi a Olteniei aveam nevoie, ci avem nevoie de autostrada Olteniei. Se pare că PSD-ul a greșit și ne menține într-o zonă a sărăciei”, a adăugat Lucian-Bernd Săuleanu, candidat independent la funcția de primar al Municipiului Craiova.

În opinia profesorului Cristi Spulbăr doi piloni esențiali pentru dezvoltarea orașului sunt: susținerea dezvoltării companiilor locale și un program coerent de atragere a investițiilor străine. „Craiova trebuie să aibă un plan robust de dezvoltare economică. Este nevoie de industrie, producție, nu doar de consum. Strategia de dezvoltare a orașului nostru trebuie creată de toate forțele economice și sociale care aduc valoare adăugată. Toate aceste forțe trebuiesc unite în direcția dezvoltării economice pe termen mediu și lung. Craiova are potențial de creștere economică, dar pentru atingerea acestui potențial este nevoie de viziune, de oameni puternici, de echipe consolidate și eficiente. Cei doi piloni contribuie la crearea de locuri de muncă, la creșterea nivelului de trai, la dezvoltarea sustenabilă a comunității și, prin aceasta, la o mai bună susținere a educației, sănătății, culturii și infrastructurii. Proiectul lui Lucian de a crea un Consiliu Economic Consultativ este unul foarte bun și cu certitudine va da rezultate pentru că noi craiovenii știm cel mai bine de ce avem nevoie”, a declarat prof. univ. dr. Cristi Spulbăr.

0 Shares