23 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 57 Second

„Craiova intră în această seară sub incidența unui #cod portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente. În cursul nopții trecute utilajele au împrăștiat material antiderapant pe străzile orașului pentru prevenirea formării poleiului.
Am dispus comandamentului de #iarnă pregătirea tuturor utilajelor din dotare, încărcarea lor cu material antiderapant și staționarea acestora în zonele desemnate fiecărei echipe în parte. Astfel, la această oră, utilajele sunt pregătite pentru intervenție și avem la dispoziție peste 1.000 tone de material antiderapant.
Rog pe această cale toți locuitorii Craiovei să evite deplasările care nu sunt absolut necesare pentru a evita astfel producerea de ambuteiaje și pentru a facilita intervenția utilajelor de deszăpezire. De asemenea, rog craiovenii să aibă grijă unde-și parchează autoturismele pentru a nu bloca accesul echipelor de intervenție, să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc și să nu arunce zăpada pe carosabil. Deținătorii cu orice titlu ai spațiilor comerciale de pe teritoriul municipiului au obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora.  Vă reamintesc faptul că planul de acțiune prevede intervenția doar pe arterele principale și în cazurile de urgență atât timp cât precipitațiile sunt însemnate cantitativ, urmând ca atunci când acestea își vor diminua intensitatea sau vor înceta să se intervină și pe arterele secundare și în parcările dintre blocuri”.

Comunicat SC SALUBRITATE Caiova

Având în vedere avertizarea meteorologică cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, sub care se va afla municipiul Craiova începând din seara de joi, 22 martie, ora 23.00, până vineri, 23 martie, ora 15.00, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire în municipiul Craiova, face apel la cetățenii municipiului:

să parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire

să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare

să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc

să nu arunce zăpada pe carosabil

Deținătorii cu orice titlu ai spațiilor comerciale de pe teritoriul municipiului au obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora.

De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL informează locuitorii municipiului Craiova că, potrivit Programului comun de acţiune pentru deszăpezirea, prevenirea şi combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru iarna 2017-2018,  se va interveni cu utilajele de deszăpezire pentru degajarea cu prioritate a străzilor principale, pe care circulă mijloacele de transport în comun.

Peste 500 de angajați ai SC Salubritate Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Termo Craiova și RAT Craiova sunt pregătiți să intervină în dimineața de 23 martie, începând cu ora 5.00, pentru degajarea spațiilor aflate în domeniul public, prioritare fiind stațiile mijloacelor de transport în comun, trotuarele în dreptul trecerilor de pietoni, căile de acces către instituții publice, școli și spitale.

Reamintim locuitorilor municipiului că SC Salubritate Craiova SRL răspunde tuturor sesizărilor telefonice venite din partea locuitorilor Craiovei, transmise atât la Telefonul Cetățeanului (0251/984) sau la dispeceratul unității noastre (0251/422.733), cât și celor scrise, transmise prin e-mail (craiovacurata@yahoo.com), depuse la registratura societății sau la Primăria Municipiului Craiova.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares