21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

La Craiova vor fi livrate vagoane de tramvai cu podea joasă ale noului model K1-T306. (foto sus). Compania „Tatra-Yug”este o întreprindere mixtă ucraineano-cehă

Producătorul de vagoane de tramvai, compania „Tatra-Yug” (Odesa), care îşi desfăşoară activitatea pe platforma „YujMaş” (Nipru), a câştigat licitaţia de livrare în oraşul Craiova din România a 17 vagoane de tramvai cu lungimea de 25 de metri, propunând un preț de 1,7 milioane euro per bucată, informează publicaţia „Československý Dopravák”, transmite Interfax, citată de Rador, potrivit G4Media. Conform informaţiilor publicaţiei, cereri de participare la licitaţie au mai fost depuse de companiile turce „Durmazlar” şi „Bozankay” şi de compania poloneză „Pesa”. Licitaţia a fost anunţată de Ministerul Lucrărilor Publice, al Dezvoltării și Administrației din România.

Publicaţia citată presupune că, în cazul câştigării licitaţiei de către producătorul ucrainean, la Craiova vor fi livrate vagoane de tramvai cu podea joasă ale noului model K1-T306. Tramvaiul este proiectat de departamentul constructor al companiei şi elaborat în conformitate cu standardele UE. Acesta este format din secțiuni modulare interconectate, care pot fi adăugate la cererea clientului. Compartimentul pentru pasageri și cabina șoferului sunt echipate cu sisteme de aer condiționat, precum şi cu porturi USB și WiFi.

Compania „Tatra-Yug”este o întreprindere mixtă ucraineano-cehă pe platforma „YujMaş”. „Tatra” (Republica Cehia) operează în Ucraina de 27 de ani. În prezent, ea produce vagoane de tramvai în ciclu complet (nivel de localizare – 95%).

https://112.international/society/ukrainian-company-tatra-yug-won-tender-for-supply-of-trams-to-romania-53539.html

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares