17 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second
danisor
Ceea ce s/a întâmplat marți la alegerile pentru funcția de rector al Universității din Craiova cu cei doi studenți surprinși că și/au fotografiat votul ar trebui predat la Facultatea de Drept, eventual la un curs pentru drepturile omului. Cum a fost speculat acest moment de echipa rectorului Dănișor ar trebui predat la Facultatea de Științe Politice, evident la cursul de Tehnici de manipulare și persuasiune. 
Martori oculari susțin că Robert Bischin, lector universitar la Facultatea de Drept și Științe Sociale, un fel de observator din partea rectorului Claudiu Dănișor, a întrebat/o pe studenta de la litere de ce a stat în cabină mai bine de 40 de secunde. Studenta i-a raspuns ca atat a durat votul.
A căutat în geaca și i-a luat telefonul pe care il avea intr-un buzunar interior. S-a uitat in el, a vazut ca are fotografiat votul si a retinut-o. A sunat la 112 sa faca plangere. Acelasi lucru l-a facut și cu studentul de la matematica. A venit politia, a luat declaratii de la cei doi.
Să vedem câte abuzuri au fost fost comise în Holul Mare al Universității din Craiova. Am numărat vreo șase.    
1.Robert Bischin nu era nici măcar membru al Comisiei de votare, ci ” observator” al rectorului Danisor.
2. In cazul alegerilor de la Universitate nu se aplica legea electorala, ci metodologia Universitatii.  Metodologia nu interzice fotografierea votului.
3. Un cadru universitar nu poate retine un student
4. Un cadru universitar  nu poate percheziționa un student.
5. Un cadru universitar nu poate umbla in telefonul unui student si cu atat mai mult sa dea fotografii personale din telefonul acestuia presei.
6. Politia nu trebuia sa ia declaratii din moment ce nu s-a incalcat nicio lege de studenti, dar ar fi trebuit sa ia declaratii celui care a retinut, perchezitionat si luat telefonul unor studenti.
Cei doi studenți au anunțat că vor face plîngere penală.
Trecem la celalalt aspect, felul în care echipa rectorului Dănișor a speculat și manipulat  informația cu cei doi studenți. Imediat pozele au fost furnizate la presă la pachet cu informația că e o faptă penală. Imediat presa s/a grăbit să titreze ”Alegeri penale la UCV”. Cum cele două buletine de vot fotografiate erau cu ștampila pe Cezar Spînu, imediat s/a trecut la analogii cu PSD, alegeri politice, fraudă.  Așadar, primul tur a stat sub semnul manipulării, să vedem ce surprize ne/o aduce turul doi.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares