16 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Președintele TSD, Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social, a încercat prin intermediul unei scrisori publicate pe facebook să acrediteze ideea că organizația de tineret pe care o conduce ar fi de partea lui Mihai Tudose în războiul intern din PSD. Organizația de la Dolj, prin vocea președintelui ei, deputata Alexanda Presură, se delimitează categoric de afirmațiile lui Petrea. 

„Organizația TSD Dolj crede în principiul dialogului și al unității, motiv pentru care considerăm că orice opinie ce ne privește trebuie discutată și acceptată de o majoritate. Atât Organizația TSD Dolj, cât și eu, în calitate de Președinte al organizației și de parlamentar de Dolj, ne dezicem de comunicatul președintelui Gabriel Petrea făcut în numele nostru, al tuturor tinerilor ce activăm în PSD. Din păcate, această luare de poziție în spațiul public în numele TSD nu a fost dezbătută, susținută și acceptata de membrii CEX ai TSD! În aceste momente, avem nevoie de unitate și determinare în numele celor care cred în necestitatea punerii în aplicare a programului de guvernare și în funcționalitatea actului de guvernare în condiții de normalitate”, a postat Alexandra Presură pe facebook. Reacții au venit și de la Olt, Arad și alte organizații din țară nemulțumite de trecerea  lui Petrea în tabăra lui Tudose.

Scrisoarea care a inflamat spiritele în rândurile tesediștilor:

Dragi colegi social democrați,

În 2016 am câştigat mizând pe substanţă şi unitate. În 2018, trebuie să ne rafinăm viziunea de guvernare şi să îi scoatem în faţă pe cei mai buni dintre noi. Cel mai important, trebuie să mizăm pe deschidere, pe democraţie şi pe dialog cu societatea. PSD trebuie să se transforme, prin efortul nostru al tuturor, dacă vrem mai mult decât câştigarea unor alegeri. Dezvoltarea României necesită o schimbare pe care noi avem puterea de a o face, lăsând în urmă falsele dezbateri care ne îndepărtează de românii şi ne deturnează ambiţiile.

Credem că păstrarea guvernării şi continuarea implementării Programului de Guvernare trebuie să rămână o prioritate. Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni, pentru că părem neserioşi şi amatori.

Avem încredere că, reflectând la ideile din această scrisoare, putem genera dialog intern de care PSD are nevoie pentru refondare. Dacă, la fel ca şi noi, credeţi în schimbarea la faţă a PSD, vă invit să începem o dezbatere amplă în partid. Nu trebuie să fim de acord asupra fiecărei propuneri, trebuie doar să mizăm pe dialog, democraţie, responsabilitate, urmărirea interesului public şi colegialitate.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares